«Στιγμές Μουντιάλ»

15:43 6/6/2014 - Πηγή: AEK365

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, «Στιγμές Μουντιάλ», στο βιβλιοπωλείο «Ίανος» στην περιοχή της Αθήνας.

Εκεί, σε ένα χώρο που μπορείς να νιώσεις ακόμα και αν δεν είσαι μυημένος, την αύρα της γνώσης που πηγάζει από το χαρτί, παρευρέθηκαν αρκετές σημαντικές προσωπικότητες, όπως οι Ανδρέας Μπόμης, Μίμης Ανδρουλάκης, Άγγελος Γέροντας και Αλέξης Σπυρόπουλος.

Φυσικά, από την

ξεχωριστή αυτή στιγμή για τον κ. Σωτηρακόπουλο δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο πατέρας του, για τον οποίο τόνισε πως τον έχει στηρίξει σε όλες τις φάσεις τις ζωής του, αλλά και ο γιος του, Ρόμπερτ.

Μετά από ένα βίντεο που προβλήθηκε στον προτζέκτορα της αίθουσας και ένα σύντομο λόγο του συγγραφέα του βιβλίου που έκανε ξεχωριστή μνεία στους συνεργάτες του Κώστα Ξυδιά, Τόλη Χριστοφοράκη και τον Γιώργο Σιάφα, το λόγο πήρε ο Άγγελος Γέροντας που αφηγήθηκε (εκεί οι μικρές κουβεντούλες έπαψαν καθώς αρκετοί από τους παρευρισκομένους δεν γνώριζαν τα γεγονότα) μερικές από τις στιγμές των σελίδων που θα έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε, αλλά και να μάθετε, όταν πάρετε κοντά σας το βιβλίο.

Στη συνέχεια μίλησε ο Αλέξης Σπυρόπουλος, ο οποίος με αφορμή ένα κομμάτι από το βιβλίο (πρωτοσέλιδο «Αθλητικής Ηχώ»), επισήμανε την άξια του να μπορείς, διαβάζοντας ένα βιβλίο, να πλάθεις εικόνες, ειδικά αν αυτές προέρχονται από δικά σου βιώματα, ενώ αναφέρθηκε και σε συμβάντα που έζησε από τα Παγκόσμιο Κύπελλα που έχει πάει ως δημοσιογράφος. Έκλεισε με μία φράση: «Από το Μουντιάλ του 1994 και μετά, συνειδητοποίησα πως η διοργάνωση αυτή είναι περισσότερο όσα διαδραματίζονται και όσα μπορείς να δεις εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, παρά εντός. Εκεί είναι η πραγματική αξία».

Πριν το κλείσιμο της παρουσίασης, ένα σύντομο σχόλιο έκανε ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος, με εμφανή τη διάθεση για χιούμορ, είπε: «Σας θεωρώ (αναφερόμενος στον κ. Σωτηρακόπουλο) έναν από τους καλύτερους συντάκτες, αλλά θα ήθελα να πείτε κάποια στιγμή το πρόγραμμα της καθημερινότητάς σας, ώστε να μπορέσω να μάθω τα μυστικά».

Ο Ανδρέας Μπόμης, έκανε ένα σχόλιο στο coppa.gr, λέγοντας κάτι που δεν λέει συχνά όπως χαρακτηριστικά είπε: «Θα σου πω κάτι που δεν λέω συχνά. Και αυτό διότι δεν έχει νόημα να μιλήσω για τις ικανότητες και τις γνώσεις του Χρήστου, όλοι πάνω-κάτω τις ξέρουν. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να τιμά το παρελθόν γι'αυτό έχει -και θα έχει- λαμπρό μέλλον στην καριέρα του. Αυτό να το βάλετε καλά στο μυαλό σας και εσείς οι νέοι και, πίστεψέ με, δεν θα χάσετε».

** Το βιβλίο είναι διαθέσιμο σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας

Πηγή: www.coppa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα