Στα ρηχά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

13:02 8/4/2012 - Πηγή: AEK365

Δημοσκόπηση της εταιρείας "ALCO" για λογαριασμό της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" φανερώνει πως Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να κινούνται σε ρηχά νερά με την πολιτική ρευστότητα να είναι έντονη ένα μήνα πριν τις εκλογές.
Σύμφωνα

με την δημοσκόπηση της "ALCO", η Νέα Δημοκρατία, στην πρόθεση ψήφων επί των έγκυρων, προηγείται με 8 ποσοστιαίες μονάδες του ΠΑΣΟΚ αλλά στην πρόθεση ψήφου με αναποφάσιστους, , άκυρα και αποχή, η διαφορά μειώνεται στο 6.7%.
Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 20.5%, το ΠΑΣΟΚ 13.8%, το ΚΚΕ 7.5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7.4%, η ΔΗΜ.ΑΡ. 6.75%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6.5%, η Χρυσή Αυγή 3%, το ΛΑ.Ο.Σ. 2.9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2.55%, η ΔΗ.ΣΥ 2%, η Κοινωνική Συμφωνία 1.4% και το Άρμα Πολιτών 0.8%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πολίτες προτιμούν κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που είναι κατά του μνημονίου. Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. αδυνατούν ακόμη και τώρα, λίγο πριν από τις κάλπες, να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους. Η μεταξύ τους διαφορά δείχνει να σταθεροποιείται στις 7-8 μονάδες, αλλά και οι δύο μαζί είναι αδύνατον να συγκεντρώσουν το 50% του εκλογικού σώματος, που θεωρείται ένα αποδεκτό όριο για τη συγκρότηση κυβέρνησης πλειοψηφίας, η οποία θα κληθεί να εφαρμόσει υπό δύσκολες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες το νέο μνημόνιο. Η εκλογή στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου σε πρώτη φάση συσπείρωσε ένα μέρος της εκλογικής βάσης, ανέκοψε τις διαρροές προς τα αριστερά, αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα