Στα χέρια Ιωαννίδη και Πιλάβιου η τύχη του πρωταθλήματος

14:11 4/8/2012 - Πηγή: AEK365

Το πρωτάθλημα ξεκινάει σε 20 ημέρες και πολλές ομάδες (μεταξύ αυτών και η ΑΕΚ) είναι στον «αέρα». Η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας των ομάδων αναγκάζει την ΕΕΑ να κοιτάξει ιδιαίτερα την περίπτωσή τους και ο κίνδυνος αποκλεισμού τους από το πρωτάθλημα να παραμένει ορατός. Το γεγονός ότι χθες (3/8) δεν κατέβηκε προς ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία που θα επέτρεπε να πάρουν οι ομάδες προσωρινή φορολογική ενημερότητα, στην ουσία ρίχνει το μπαλάκι για τη συνέχεια στον πρόεδρο

της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη. Στην ουσία οι δυο τους μπορούν να πιέσουν καταστάσεις ώστε να διεξαχθεί κανονικά και χωρίς νομικά προβλήματα το πρωτάθλημα με τη συμμετοχή κανονικά της ΑΕΚ, του Πανιωνίου, της Κέρκυρας, του ΟΦΗ, του Άρη.

Πλέον τα δεδομένα έχουν ως εξής: Έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς οι διαδικασίες για τις κινήσεις της τροπολογίας, ώστε να περάσει από τη Βουλή όταν ανοίξει πάλι μετά τις 27 Αυγούστου (θα είναι τα πρώτα θέματα που θα συζητηθούν στο κοινοβούλιο). Μέχρι τότε το Υπουργείο Αθλητισμού με την ΕΠΟ καλούνται να βρουν τις κατάλληλες λύσεις σε σχέση με τα προβλήματα των ομάδων και να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα. Στην ΑΕΚ είναι αισιόδοξοι πως μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα βρεθεί η φόρμουλα και οι ομάδες (μεταξύ αυτών, όπως προείπαμε και η ΑΕΚ), θα πάρουν το «ΟΚ» για τη συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα, με την ΕΠΟ συνάμα να καλείται έπειτα να δώσει διαταγή για την πραγματοποίηση και μεταγραφών. Και θα το κάνει βάζοντας κάποιους λογικούς όρους. Ο τρόπος που θα γίνουν όλα αυτά θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, με όλες τις πλευρές να βρίσκονται σε διαρκές συζητήσεις.

Την ίδια στιγμή και πιθανόν Δευτέρα ή Τρίτη η Σούπερ Λίγκα έχει συζητήσεις με τη NOVA για τη μεταξύ τους σύμβαση. Παράλληλα, θα συζητηθεί και το θέμα της διεξαγωγής της πρώτης αγωνιστικής. Η διοργανώτρια αρχή, αλλά και το συνδρομητικό κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα επιθυμούν φυσικά η σεζόν να αρχίσει χωρίς προβλήματα και με τη συμμετοχή ομάδων να βρίσκεται στον «αέρα». Αν λοιπόν διαπιστωθεί πως δεν θα δοθεί λύση στο πρόβλημα των αδειοδοτήσεων μέσα στην εβδομάδα τότε είναι πολύ πιθανό να πέσει στο τραπέζι ακόμη και η αναβολή της 1ης αγωνιστικής. Τόσο στη Σούπερ Λίγκα όμως όσο και στη NOVA έχουν την ενημέρωση ότι ως την Παρασκευή θα έχει παρθεί απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα