Σαν από χρόνια… έτοιμος

13:52 4/8/2012 - Πηγή: AEK365

Έχει εντυπωσιάσει με τη μέχρι τώρα παρουσία του, τόσο στα φιλικά, όσο και στις προπονήσεις. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, που προέρχεται από τις ακαδημίες της ΑΕΚ, δείχνει μία τρομερή ψυχραιμία στο παιχνίδι του, κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει και να δείχνει ένα... κλικ πιο πάνω από τους περισσότερους συμπαίκτες του. Ο Βαγγέλης Βλάχος τον θεωρεί από τους πλέον έτοιμους παίκτες, για να μπει ενδεκάδα και ουσιαστικά αυτό φαίνεται και από τα μέχρι στιγμής φιλικά που έχει δώσει η Ένωση στην Αγγλία. «Έχει τρομερή ψυχραιμία στο παιχνίδι του, βλέπει

γήπεδο και έχει καταπληκτικό αριστερό πόδι», έλεγε ο προπονητής της ΑΕΚ, ενώ στην τελευταία προπόνηση της Παρασκευής και μετά από μία κάθετη πάσα που έβγαλε, άκουσε τον Βλάχο να του φωνάζει: «Αυτό. Αυτό σου ζητάω. Έχει τρομερή πάσα, να τη δοκιμάζεις».

Τον έχουμε δει μέχρι στιγμής να αγωνίζεται τόσο πίσω από τον επιθετικό, όσο και δίπλα από τον αμυντικό μέσο. Ο ίδιος προτιμάει τον ελεύθερο ρόλο, ωστόσο, δεν έχει κάποιο πρόβλημα να παίξει και ως αμυντικός μέσος, αλλά με λιγότερες ανασταλτικές ευθύνες: «Μπορώ να παίξω και πιο πίσω από τη θέση του επιτελικού, στη μεσαία γραμμή, όχι όμως σαν αμυντικός χαφ. Μου αρέσει το στρωτό και επιθετικό ποδόσφαιρο», είπε πριν από μερικές μέρες, στη συνέντευξή του, ο Δημήτρης Γροντής.

Ήδη αρκετοί έχουν αρχίσει να τον παρομοιάζουν με τον Τόνι Σαβέφσκι. Τόσο το αριστερό του πόδι, όσο και η... απροσδόκητη, για την ηλικία και την εμπειρία του, ψυχραιμία που βγάζει στο παιχνίδι του, έχουν γίνει σημείο αναφοράς για όλους όσους ζουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Αναμφισβήτητα θέλει πολλή δουλειά ακόμα για να μπορέσει να συγκριθεί με τον Σαβέφσκι, όμως καθημερινά στις προπονήσεις δείχνει πως γουστάρει αυτό που κάνει και έχει όλα τα φόντα (και τη θέληση) να πλησιάσει, να φτάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τον παλαίμαχο άσο της Ένωσης.

Το μεγάλο του ατού; Δεν... βλέπει τον αντίπαλο. Τη στιγμή που κάποιοι συμπαίκτες του, τόσο στο φιλικό με την Πρέστον, όσο και με τη Ρέξαμ, κοιτούσαν τους αντίπαλους «πορτιέρηδες» και... κώλωναν, αυτός έβλεπε τον εαυτό του και είχε εμπιστοσύνη στα πόδια του. Η σωματοδωμή του θέλει... φτιάξιμο. Πρέπει να δυναμώσει, ιδιαίτερα αν ο προπονητής του αποφασίσει να τον χρησιμοποιεί στα χαφ και όχι σε ελεύθερο ρόλο. Ο ίδιος όμως δείχνει να γνωρίζει την αδυναμία του. Στη δύναμη των αντιπάλων, βάζει ταχύτητα. Στα πόδια και στη σκέψη. Η ασίστ στον Κουρέλλα, στο ματς με τη Μπλάκμπερν, είναι ενδεικτική για την εκπληκτική του πάσα. Το τελείωμά του με τη Ρέξαμ, δείχνει την ταχύτατη σκέψη του και το καθαρό μυαλό του, εκεί που άλλοι τα... χάνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα