Σπανούλης: Παίζω μπάσκετ λόγω Γκάλη

16:29 9/5/2013 - Πηγή: AEK365

Οι Έλληνες μπασκετμπολίστες είναι ευγνώμονες για όσα προσέφερε στο άθλημα ο Νίκος Γκάλης όπως ισχυρίστηκε ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος παραδέχτηκε πως αγάπησε το μπάσκετ λόγω του κορυφαίου Έλληνα μπασκετμπολίστα. Μάλιστα πρόσθεσε πως έπρεπε να είχε τιμηθεί εδώ και καιρό και πως το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με άλλους αθλητές όπως ο Γιαννάκης.

Ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει του Final 4 της Euroleague

στο Λονδίνο
Όταν παίρνεις το τρόπαιο, η επόμενη σεζόν είναι δύσκολη γιατί όλοι θέλουν να σε κερδίσουν. Αποδείξαμε ότι δεν κερδίσαμε κατά τύχη πέρσι. Αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα ακόμα».
Ερώτηση για τον Σπανούλη, ότι όλοι περίμεναν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό αλλά πάνω από όλα η ΤΣΣΚΑ. «Είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς από το περσινό. Και οι δύο ομάδες έχουμε αλλάξει φιλοσοφία, έχουμε διαφορετικούς προπονητές και παίκτες, θα είναι ένα διαφορετικό ματς. Δεν χρειάζεσαι κίνητρο σε τέτοια ματς. Δεν έχω να δώσω κάποια υπόσχεση. Ο καθένας έχει την ελευθερία να το χαρεί όπως θέλει».
Για το αν αισθάνονται οι παίκτες του Ολυμπιακού αυξημένη πίεση; «Η πίεση υπήρχε όλη τη χρονιά μέχρι να φτάσουμε στο Final 4 και να αποδείξουμε ότι δεν κάναμε κάτι στην τύχη. Από τη στιγμή που τα καταφέραμε πολλές φορές με την πλάτη στον τοίχο, κάναμε αυτό που έπρεπε και πάμε για κάτι καινούριο. Είμαστε σε μια γιορτή του μπάσκετ και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επαναλάβουμε κάτι σημαντικό για την ομάδα».
Για τον Νίκο Γκάλη και τι σημαίνει ειδικά για τους Ελληνες παίκτες; «Έπρεπε να είχε τιμηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Είναι ο λόγος που παίζουμε μπάσκετ και ο λόγος που εγώ αγάπησα το άθλημα. Είμαστε ευγνώμονες για όσα πρόσφερε. Κι άλλοι Έλληνες αθλητές, όπως ο Γιαννάκης, ο Φασούλας και ο Χριστοδούλου πρέπει να τιμηθούν με ανάλογο τρόπο γιατί το αξίζουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα