Σπανός: Τρίτη θέση και καλό ποδόσφαιρο

14:57 14/8/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ατρόμητος παρουσίασε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου τις νέες φανέλες αλλά και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα με τον Γιώργο Σπανό να σημειώνει πως στόχος την φετινή σεζόν είναι η διατήρηση της τρίτης θέσης και να παίζει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο.

Αρχικά ο πρόεδρος του Ατρομήτου δήλωσε: "Θα παρουσιάσουμε μια ομάδα πιο καλή από πέρσι, που θα προσφέρει καλό θέαμα και αποτελέσματα στον κόσμο μας. Το πλεονέκτημα μας είναι η ομοιογένεια. Κρατήσαμε τον κορμό, κάναμε λίγες προσθήκες και είμαστε πιστοί στην φιλοσοφία να παίρνουμε

ό,τι καλύτερο σε Έλληνες παίκτες υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά και λίγους και καλούς ξένους που να γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα και να μην χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Κάναμε γρήγορα τις μεταγραφές και δώσαμε στον προπονητή μας όλο το ρόστερ από την αρχή για να δουλέψει. Ακόμα και σε φιλικά με ομάδες πιο έτοιμες και δύσκολες, βάλαμε γκολ σε όλα. Είναι ευχάριστο να πετυχαίνεις γκολ. Έχουμε τους παίκτες, αλλά μας βοηθά και το επιθετικό στυλ παιχνιδιού. Πέρσι είχαμε δυσκολία σε αυτό, αλλά είχαμε γρανιτένια άμυνα, αν την διατηρήσουμε και έχουμε παραγωγικότητα θα είναι το ιδανικό. Όλα στο γήπεδο όμως. Δίπλα μου είναι ο Παπαδόπουλος και για αυτό τον πήραμε. Έχουμε τον Ναπολεόνι, ο Καραμάνος εξελίσσεται, μπορούμε να πάρουμε γκολ από τους μέσους".
Στην συνέχεια ο Σπανός μίλησε
Για την μεταγραφική ενίσχυση αν ο Ατρόμητος περάσει στους ομίλους του Europa League: "Εμείς πάντα απλώνουμε τα πόδια μας ως εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Δεν σας κρύβω ότι έχουμε υπερβεί τον προϋπολογισμό. Αν παραχωρηθεί ποδοσφαιριστής ή αν περάσουμε στους ομίλους ίσως να κάνουμε κάποιες κινήσεις προς το τέλος του Αυγούστου για να ενισχύσουμε το ρόστερ μας και αυτό επειδή θα είναι μικρό σε αριθμό, με δεδομένο ότι θα έχουμε πολλά ματς, γύρω στα 50, αν προσθέσουμε τους ομίλους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δυναμικό μας είναι ποιοτικό, ευέλικτο, με φιλόδοξους παίκτες που έχουν κίνητρα".
Για τους στόχους: "Θέλουμε να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσουμε. Να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, την τρίτη θέση και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, όπως στα πλέι οφ, όπου λόγω ατυχίας δεν κάναμε την απόλυτη υπέρβαση να βγούμε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλουμε να κατακτήσουμε λοιπόν ξανά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ το κύπελλο μας ενδιαφέρει γιατί αυτός που το κατακτά παίρνει απευθείας εισιτήριο στους ομίλους του Γιουρόπα και θα δώσουμε βάση. Πρώτος στόχος όμως είναι να περάσουμε ομίλους. Αυτό θα δώσει πρεστίζ και κύρος στον σύλλογο και θα μας βοηθήσει σαν διοίκηση να βοηθήσουμε την ομάδα να αναπτυχθεί. Να είμαστε ταπεινοί, με σκυμμένο το κεφάλι και με τις συνθήκες που υπάρχουν στο σύλλογο να μπορούν οι παίκτες να εξελίσσονται. Φαίνεται και από το ότι έχουμε τρεις παίκτες στην εθνική. Ο Ατρόμητος προοδεύει και μαζί του προοδεύουν και οι παίκτες".

Για τις πιθανότητες πρόκρισης με Αλκμάαρ: "Επειδή υπήρξε υπέρμετρη φιλοδοξία και από κάποιους συναδέλφους σας, πρέπει να πω ότι καμία ομάδα από το γκρουπ αδυνάτων δεν μπορεί να λέει ότι είναι ο αντίπαλος από το γκρουπ των δυνατών στα μέτρα του. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα από την Ολλανδική σχολή, η οποία είναι σε καλή κατάσταση και τρέχει πολύ, αλλά και εμείς έχουμε αρετές. Ολοι οι έλληνες έπαιζαν πέρυσι το πόσα γκολ θα φάμε από τη Νιουκάστλ και αν είχαμε ισότιμη διαιτησία θα μιλούσε όλη η Ευρώπη για μας. Σημασία έχει το πόσο έτοιμοι και συγκεντρωμένοι θα είμαστε, αν θα γυαλίζει το μάτι μας, να τρέξουμε περισσότερο και να έχουμε την τύχη. Πέρυσι είχαμε ένα διαιτητή που μας κατακρεούργησε, αλλά δεν ακούστηκε. Ειδικά πάντως σε ευρωπαϊκά παιχνίδια τη διαφορά θα την κάνει η άμυνα, αν κρατήσουμε το μηδέν έχουμε τα όπλα μπροστά για να σκοράρουμε".

*Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ατρόμητος.

Keywords
Τυχαία Θέματα