Σπανός: Με την ΑΕΚ θα παλέψουμε για την αξιοπρέπειά μας

16:28 1/5/2015 - Πηγή: AEK365

Την παραδοχή ότι η Παναχαϊκή έχει πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες για τη 2η θέση που οδηγεί στη Super League έκανε ο Δημήτρης Σπανός, δεσμευόμενος, όμως, πως η ομάδα του θα κάνει ό,τι μπορεί για να γυρίσει άμεσα το «διακόπτη» και να κλείσει με αξιοπρέπεια τη σεζόν. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός της Παναχαϊκής στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»:

Για τις πιθανότητες ανόδου της Παναχαϊκής: «Μόνο μαθηματικές είναι πλέον οι ελπίδες μας για μια απ' τις δύο πρώτες θέσεις, ας μη γελιόμαστε.

Από 'δω και πέρα, ο στόχος μας είναι να κλείσουμε τη σεζόν με αξιοπρέπεια και με ψηλά το κεφάλι. Να μην εκτεθούμε και να μη χαλάσουμε αυτό που με τόσο κόπο χτίσαμε απ' την αρχή της σεζόν».

Για τα ενδεχόμενα «προνόμια» της 3ης θέσης στα play off: «Δεν θέλω ν' ασχοληθώ με τα σενάρια ότι μπορεί και η 3η θέση να οδηγήσει στη Σούπερ Λίγκα. Ακόμα και να γίνει κάτι τέτοιο, πάλι αουτσάιντερ είμαστε. Νομίζει κανείς πως είναι εύκολο να πάρουμε την 3η θέση; Θα παλέψουμε, όμως, κι όπου βγει. Αρκεί να μην παίξουμε ξανά όπως στην πρεμιέρα. Αυτό που με στενοχώρησε ήταν ότι παίξαμε χωρίς πάθος, χωρίς τσαμπουκά, ότι δείξαμε φόβο, άγχος, πίεση σε υπερβολικό βαθμό».

Για το αν οι παίκτες του μπορούν να ανταπεξέλθουν: «Δεν μπαίνω καν στη συζήτηση για το αν έχουν ή όχι οι παίκτες μου το ειδικό βάρος για τέτοια ματς. Εγώ πιστεύω πως το έχουν, γιατί αν πίστευα το αντίθετο, θα ήταν σαν να ακύρωνα όλη την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα».

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ: «Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα παλέψουμε για την αξιοπρέπειά μας και το πρεστίζ μας. Ένα πράγμα χρειάζεται: χαμηλοί τόνοι. Νομίζω πως βάλαμε τον πήχη αρκετά ψηλά και αυτό λειτούργησε αρνητικά. Φορτώθηκαν πολύ οι παίκτες μου όπως φαίνεται...».

Για τις απουσίες της Παναχαϊκής: «Δεν συμφωνώ πως με Ντα Κόστα και Μπαλού θα ήταν άλλη η εικόνα της ομάδας. Ισως να 'ταν και χειρότερη. Αναφέρομαι στον Ντα Κόστα και στον Μπαλού του β' γύρου, γιατί τον Ντα Κόστα και τον Μπαλού του α' γύρου μόνο ένας παρανοϊκός προπονητής δεν θα τους ήθελε. Εδειξαν, όμως, ότι δεν ήθελαν να βοηθήσουν άλλο, έκαναν αγγαρεία, δεν είχαν καμία όρεξη. Γι' αυτό έκρινα πως δεν είχαν πλέον να προσφέρουν τίποτα στην ομάδα...».

Keywords
Τυχαία Θέματα