Σωτήρχος: Υπερτερεί σε ταλέντο ο ΟΣΦΠ

19:52 23/11/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Τέλης Σωτήρχος μίλησε στο volleyball.gr για το ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια και τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει περισσότερο ταλέντο από τις Πρωταθλήτριες της Ένωσης. «Από την πλευρά του Ολυμπιακού, αυτό το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και βαθμολογικά και

ψυχολογικά. Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν θα προδικάσει τίποτα, αφού ο δρόμος για το πρωτάθλημα είναι μακρύς, όμως για να είμαστε ειλικρινείς εν όψει πλέι οφ θα είναι σημαντικό για όποιον από τους δύο και αν έχει κάνει το 1-0. Γενικώς αποφεύγω τις βαρύγδουπες εκφράσεις του στυλ, ''ένα ματς μισή χρονιά'' και δεν μπορούμε να το λέμε αυτό, όταν στην κούρσα του πρωταθλήματος υπάρχει και ο Ηρακλής Κηφισιάς που ήδη έχει λαβώσει την ΑΕΚ. Θεωρώ ότι εάν είναι ο Ολυμπιακός αυτός που θα κερδίσει θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, γιατί εάν κάνουμε νίκη μέσα στην έδρα της ΑΕΚ και έχουμε το επόμενο ντέρμπι στον Πειραιά, σίγουρα θα έχουμε αποκτήσει ένα σημαντικό αβαντάζ έναντι του κορυφαίου αντιπάλου μας.

Τώρα όσον αφορά τον πρώτο τίτλο της χρονιάς που χάσαμε φέτος από την ΑΕΚ στο Super Cup της Ελασσόνας, δεν πιστεύω ότι μετράει αρνητικά για εμάς εν όψει του κυριακάτικου ματς. Αντίθετα, πιστεύω ότι μας έχει πεισμώσει ο τρόπος που χάσαμε εκείνο το παιχνίδι και ενδεχομένως αυτό να μας βγει σε καλό. Στο γυναικείο βόλεϊ ο παράγοντας ψυχολογία είναι από τους σπουδαιότερους που μπορούν να κρίνουν ένα ντέρμπι. Εκεί λοιπόν, έχω εστιάσει τις τελευταίες ημέρες θέλοντας να τονώσω τις παίκτριές μου. Αγωνιστικά, δεν έχουμε και πολλά να κρύψουμε ο ένας από τον άλλο. Η ΑΕΚ θεωρώ ότι υπερτερεί στην εμπειρία και στην ωριμότητα του παιχνιδιού, ενώ ο Ολυμπιακός υπερτερεί στο ταλέντο. Έχουν και οι δύο ομάδες παίκτριες - κλειδιά που αποτελούν βαρόμετρα στις δύο αυτές ομάδες, αλλά δεν θα ήθελα να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες».

Keywords
Τυχαία Θέματα