«Σωστή η απόφαση για Κοστάντσο»

11:55 2/11/2011 - Πηγή: AEK365

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αιφνιδίασε επιλέγοντας τον Μέγιερι ως βασικό τερματοφύλακα κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ αντί του Φράνκο Κοστάντσο με τον Νίκο Σαργκάνη να επικροτεί αυτή την κίνηση υπογραμμίζοντας πως δεν είναι όλα όσα έχουν γραφτεί για την απόδοση του αδικαιολόγητα και πως δεν κάνει για τον Ολυμπιακό με όσα έχει δείξει. Επιπλέον επεσήμανε πως ο Μέγιερι δεν ήταν κακός για τέτοιας σημασίας παιχνίδι.

Σε δηλώσεις του στον

"SENTRA FM 103.3", ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μίλησε
Για τον Κοστάντσο και τον Μέγιερι: "Αρχικά νομίζω ότι είναι πολύ καλή η απόφαση του Κοστάντσο ή του Βαλβέρδε να μην αγωνιστεί. Αυτά που έχει τραβήξει ο άνθρωπος από την ημέρα που ήρθε, εγώ δεν θα ήθελα να ήμουν ποτέ στην θέση του. Από εκεί και πέρα δεν είναι τελείως αδικαιολόγητο το ότι έχει γραφτεί και έχει ακουστεί για την απόδοση του.
Αλλά νομίζω ότι, ψυχολογικά, το παιδί πρέπει να είναι χάλια. Και για αητό ακριβώς η απόφαση η δική του και του Βαλβέρδε, καλά έκανε και έβαλε τον πιτσιρικά. Για να είμαι ειλικρινής δεν τον ήξερα τον Κοστάντσο όταν έπαιζε στην Βασιλεία, αλλά αυτό που έχουμε δει επανειλημμένως στο πρωτάθλημα της Ελβετίας είναι ότι μπαίνουν πολλά γκολ. Δηλαδή μπορεί να κέρδιζε η Βασιλεία 5-2, 4-3, εδώ δεν υπάρχει αυτή η μεγάλη ευχέρεια του σκοραρίσματος για να μπορέσει να καλύψει το ένα ή τα δυο γκολ που μπορεί να δεχτεί ο τερματοφύλακας.
Εδώ στις μεγάλες ομάδες και ειδικότερα όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, τα παιχνίδια τους παίζονται στο γκολ. Δηλαδή περιμένεις να σου κάνουν μια φάση και να σου βγάλει ένα δύσκολο σουτ. Να κρατήσει την ομάδα μέσα στο παιχνίδι. Αυτό το παιδί δεν νομίζω να είναι κακός, αλλά δεν του έχει πάει τίποτα, δεν του έχει βγει τίποτα με αποτέλεσμα σε κάθε φάση να είναι υπόλογος. Κάθε φάση που γίνεται γκολ.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός έχει φάει γκολ σε όλα του τα παιχνίδια με εξαίρεση τον Πανιώνιο, όταν μέχρι πέρσι είχες έναν Νικοπολίδη και αν μη τι άλλο ήξερες τι θα σου βγάλει. Ήξερες δηλαδή το τι θα σου δώσει. Τώρα αυτό το παιδί ο Κοστάντσο, τι να πω. Κρίμα, είναι και επαγγελματίας, δεν πρέπει και να τον πυροβολούμε. Αλλά για τον Ολυμπιακό νομίζω πως έτσι όπως είναι δεν κάνει.
Ο Μέγερι δεν ήταν κακός. Το να παίζεις ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι και να παίζεις με ευθύνη να μην δεχτείς γκολ, να συμμετέχεις σε αυτό που πάει να κάνει η ομάδα σου. Στον αέρα φάνηκε καλός, αν και σε κάποιες περιπτώσεις δίσταζε. Όλα θέλουν τον χρόνο τους. Γιατί και ο Καπίνο στον Παναθηναϊκό είναι 17 χρονών και βλέπουμε ότι το παιδί τα πάει πάρα πολύ καλά. Το θέμα ηλικίας είναι θέμα εμπειρίας και όχι ταλέντου. Δηλαδή πόσα παιχνίδια έχεις παίξει, πώς μπορείς να σταθείς και πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις το κάθε παιχνίδι. Και μάλιστα έχω ακούσει από τους προπονητές του Ολυμπιακού, αυτούς που γυμνάζουν τους τερματοφύλακες, ότι είναι πάρα πολύ καλός. Μου άρεσε και ο Δασκαλάκης. Τώρα γιατί έχει μείνει τόσο πίσω, δεν το γνωρίζω".

Keywords
Τυχαία Θέματα