Σοκαριστικά πειράματα σε ζώα επί Ψυχρού Πολέμου

20:37 24/9/2012 - Πηγή: AEK365

Σοκ προκαλεί μια 47λεπτη ασπρόμαυρη ταινία που έρχεται στο φως της δημοσιότητας και δείχνει τα απάνθρωπα πειράματ που έγιναν σε ζώα το 1952 στη Βρετανία με τις... ευλογίες της κυβέρνησης.

Πρόκειται για το πείραμα της βρετανικής κυβέρνησης με το κωδικό όνομα Operation Cauldron κατά το οποίοι δεκάδες ινδικά χοιρίδια και πίθηκοι μακάκοι μολύνονται σε θανατηφόρους ιούς, για να ανακαλυφθούν οι επιπτώσεις των ασθενειών.

Έτσι, οι επιστήμονες του Porton

Down και του Βασιλικού Ναυτικού απελευθέρωσαν σε 3.500 ινδικά χοιρίδια και 83 πίθηκους, μεταξύ άλλων, τα μικρόβια της πνευμονικής και της βουβωνικής πανώλης. Στόχος ήταν η κατασκευή βιολογικών όπλων που εκείνη την εποχή θεωρούνταν τόσο σημαντικά.

Τα πειράματα αυτά ήρθαν στη δημοσιότητα χάρη του 58χρονου Μάικ Κινίρ Kenner μέλους του του Open Government. Η Κινίρ αναφέρει ότι αυτή είναι η μόνη ταινία «που δείχνει τα ζώα μα εκτίθενται σε θανατηφόρους ιούς».

Πολλοί από τους πιθήκους και τα ινδικά χοιρίδια που εκτέθηκαν στα μικρόβια πέθαναν μέσα σε λίγες μέρες. Όσα από αυτά επέζησαν θανατώθηκαν και τεμαχίστηκαν ώστε τα όργανά τους να μελετηθούν.

Σήμερα το Βρετανικό ΥΕΘΑ προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τα πειράματα. Κύκλοι του υπουργείου αναγνωρίζουν τη κακομεταχείριση των ζώων.

Δείτε παρακάτω όλη την ταινια.

Keywords
Τυχαία Θέματα