Σοκ από Σιδέρη!

12:40 29/10/2011 - Πηγή: AEK365

Ο Γιώργος Σιδέρης εμπλέκει τον Γιώργο Κοσκωτά σε απόπειρα δολοφονίας που έγινε εις βάρος του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"!
Η κατηγορία που «βαραίνει» αυτή την φορά τον πρωταγωνιστή του μεγαλύτερου οικονομικού - πολιτικού σκανδάλου που ξέσπασε στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του '80, είναι για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του παλαίμαχου «άσσου» του Ολυμπιακού Γιώργου Σιδέρη!

Τα στοιχεία που συνθέτουν το όλο σκηνικό της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γιώργου Σιδέρη είναι:

1.Μία Μερσεντές που χρησιμοποιούσε ο πρώην ισχυρός άνδρας της «Τράπεζας Κρήτης», για την οποία μάλιστα δεν είχαν πληρωθεί ποτέ δασμοί για την θωράκιση της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο από την εφορία που με τις προσαυξήσεις έφτασε το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

2. Δεκατέσσερις πολυτελείς μεζονέτες που είχε αγοράσει και βγήκαν σε πλειστηριασμό από την εφορία και οι οποίες ύστερα από δικαστικές διαμάχες ετών περιήλθαν στην κατοχή κατασκευαστικής, την οποίας μέτοχος ήταν ο πρώην «άσσος» του Ολυμπιακού, Γιώργος Σιδέρης.

3. Τελευταίο κομμάτι του παζλ, είναι η επίθεση από κουκουλοφόρους το 2007, με δύο πυροβολισμούς ένα μεσημέρι έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο.

4. Το ποινικό σενάριο της όλης υπόθεσης συμπληρώνεται με την εμπλοκή ενός προσώπου που ήταν γνωστός ως σωματοφύλακας του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού. Για το πρόσωπο αυτό υπάρχει ο ισχυρισμός από πλευράς Κοσκωτά ότι ποτέ δεν είχε διατελέσει μέλος της προσωπικής του ασφάλειας.

5. Από έναν μάρτυρα υπεράσπισης του σωματοφύλακα που είναι ο απόστρατος αξιωματικός Νίκος Γρυλλάκης, που σύμφωνα με το δημοσίευμα ήταν γνωστός ως «στρατηγός του Μητσοτάκη».

Από την πλευρά του Γιώργου Κοσκωτά μάρτυρας υπεράσπισης έχει προταθεί ο εκκαθαριστής της «Τράπεζας Κρήτης», Κωνσταντίνος Τσάλτας.

Η εμπλοκή του πρώην ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού, «μπέχτηκε» στην υπόθεση, όταν ο Γιώργος Σιδέρης κατέθεσε ότι τον πυροβόλησαν όταν προσπαθούσε να παρκάρει το αυτοκίνητο του. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που τον πυροβόλησε του φώναξε: «Γιατί ρε π... δεν δίνεις τα λεφτά στον Κοσκωτά;».

Το πρώην «αστέρι» του Ολυμπιακού αναφέρει ότι ο Κοσκωτάς του είχε ζητήσει να του δώσει ένα που του αντιστοιχούσε από τις μεζονέτες. Η απάντηση του Σιδέρη ήταν ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς μετά τον πλειστηριασμό οι μεζονέτες είχαν περιέλθει νόμιμα στην ιδιοκτησία του, επομένως δεν είχε κάποια υποχρέωση προς το πρόσωπο του Γιώργου Κοσκωτά. Ο Σιδέρης στην συνέχεια υποστήριξε πως άλλα δύο πρόσωπα στα οποία μέσα ήταν ο πρώην σωματοφύλακας του Κοσκωτά, τον πλησίασαν απειλητικά λέγοντας του: «Φιλαράκο, δώσε τα λεφτά στον Κοσκωτά, αλλιώς θα έχεις πρόβλημα».

Όπως ήταν φυσικό η υπόθεση ακολούθησε τον δρόμο προς τον Εισαγγελέα, χωρίς να κληθεί από την αστυνομία, ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης. Ασκήθηκαν διώξεις για τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς της πράξης, καθώς οι δράστες των πυροβολισμών παραμένουν άγνωστοι

Keywords
Τυχαία Θέματα