Σόιμπλε: Συμπονώ τον Έλληνα πολίτη

16:32 13/6/2012 - Πηγή: AEK365

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό "Stern" και το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στην παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα τόνισε πως "ο απλός πολίτης υποφέρει ενώ οι πλουσιότεροι έχουν φροντίσει και έχουν διασφαλιστε. Συμπονώ πραγματικά τον απλό Έλληνα πολίτη. Αλλά δεν μπορώ να τον γλιτώσω απ' αυτό. Δεν είναι εύκολο να κόβεις τον κατώτατο

μισθό στην Ελλάδα, όταν βλέπεις τους πολλούς ιδιοκτήτες θαλαμηγών. Αλλά ο ελληνικός κατώτατος μισθός μειώνεται στα επίπεδα του ισπανικού. Αν η χώρα θέλει να γίνει και πάλι ανταγωνιστική, πρέπει να μειωθεί".
Η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Σόιμπλε, δεν συμφωνεί με τα σχέδια της αντιπολίτευσης για τη δημιουργία ενός ταμείου εξόφλησης του χρέους για τα κράτη της ευρωζώνης με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να επισημαίνει πως "αυτό το ταμείο δεν μπορεί να δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή επειδή παραβιάζει τις ευρωπαϊκές συνθήκες, για παράδειγμα τον κανόνα του no-bail-out".
Για τον Σόιμπλε το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αναιρεί την αναγκαιότητα σκληρών μέτρων για την εξυγίανση της χώρας. Όπως σημείωσε: "Οι Έλληνες είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν ό,τι θέλουν αλλά τα σκληρά μέτρα είναι αναπόφευκτα. Στην πραγματική κατάσταση της χώρας, η οποία -λόγω δεκαετιών αποτυχημένης οικονομίας- βρίσκεται σε επώδυνη κρίση, το οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει τίποτα. Θα χρειαστεί να ληφθούν σκληρά μέτρα".
Ερωτηθείς για τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, απαντά ότι "δεν θέλουμε και δεν μπορούμε νομικά να εκδιώξουμε κανέναν από την ευρωζώνη". Άλλωστε, όπως λέει, οι συνέπειες θα ήταν δραματικές. Η απόφαση όμως είναι στα χέρια των Ελλήνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα