Σκληραίνει τη στάση της κατά του ρατσισμού η FIFA

13:56 31/5/2013 - Πηγή: AEK365

Αυστηρότερα μέτρα με στόχο την εξάλειψη φαινομένων ρατσισμού και διακρίσεων από τα γήπεδα του πλανήτη ενέκρινε σήμερα με πλειοψηφία 99% η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Τα μέτρα, τα οποία είχε προτείνει η νεοσύστατη ειδική ομάδα για θέματα κατά του ρατσισμού, εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία (90%) και προβλέπουν ακόμη και αποκλεισμός ομάδων από διοργανώσεις ή υποβιβασμός τους για σοβαρά ρατσιστικά περιστατικά ή για περιπτώσεις που η ίδια ομάδα απασχολήσει ξανά την ομοσπονδία για φαινόμενα ρατσισμού ή διακρίσεων.

Ακόμη προβλέπονται παρατηρήσεις ή πρόστιμα εις βάρος ομάδων

παίκτες, παράγοντες ή οπαδοί των οποίων υποπέσουν σε ρατσιστικά αδικήματα καθώς και επιπλέον παρατηρητές στους αγώνες για την πρόλειψη τέτοιων φαινομενων.
Αν είναι ο σύλλογος υπότροπος, τότε προβλέπονται πλέον αφαιρέσεις βαθμών, καθώς και αποκλεισμός του συλλόγου από ποδοσφαιρικές διοργανώσεις ή ο υποβιβασμός του σε χαμηλότερη κατηγορία.

Ο επικεφαλής της ειδικής αντιρατσιστικής ομάδας, Τζέφρι Γουέμπ, προειδοποίησε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα αφορούν σε κάθε μέλος της ομοσπονδίας: «Κανείς δεν θα εξαιρεθεί από αυτές», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα