Σκέφτεται και σύστημα με δύο φορ

11:09 13/11/2012 - Πηγή: AEK365

Είναι "φως φανάρι" ότι η ΑΕΚ έχει τεράστιο πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων και κατ' επέκταση στο γκολ. Ο Λίνεν έχει πολλά στο μυαλό του πάνω σε αυτό το θέμα, αναζητώντας τη φόρμουλα να το λύσει. Δεν είναι εύκολο, καθώς υπάρχουν σαφέστατες αδυναμίες στο ρόστερ. Ο προπονητής όμως είναι υποχρεωμένος να το παλέψει και να ψαχτεί.
Μετά το φινάλε του ντέρμπι σε συζητήσεις του με δημοσιογράφους και όπως τονίζεται στη Live Sport,

ο Γερμανός τεχνικός ήταν αποκαλυπτικός όσον αφορά το σύστημα και τα πρόσωπα της 11άδας που σκοπεύει να δουλέψει και να παρατάξει την ΑΕΚ στο άμεσο μέλλον. Αρχικά τόνισε ότι η τετράδα στην άμυνα δεν αλλάζει. Τούτο σημαίνει ότι θα ξαναδούμε τον Λαγό αριστερό μπακ και τον Κοντοέ στα χαφ (όπως με τον Ολυμπιακό). Παράλληλα, ενώ έκανε αναφορά στον Κατίδη, συγκρίνοντας την απόδοσή του σαν εξτρέμ με εκείνη του Φούντα, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει με την έλλειψη παικτών που μπορούν να παίξουν επιθετικά στη γραμμή, σημειώνοντας ότι από το μυαλό του περνά να δούμε μία ΑΕΚ με δύο φορ σε διάταξη ακόμα και ρόμβου.

«Σε όλα τα προηγούμενα ματς παίξαμε με κάθε τρόπο. 4-6-0, 4-2-3-1, 4-3-3, 4-4-1-1, όμως το ότι δεν έχουμε ακραίους μας «σκοτώνει». Δεν μπορούμε να απειλήσουμε από τα πλάγια και να πατήσουμε την αντίπαλη περιοχή. Έτσι περιοριζόμαστε μόνο στα μακρινά σουτ και σε κάποια στημένα», είπε Λίνεν, ο οποίος στη συνέχεια αποκάλυψε ότι σκέφτεται ήδη να προχωρήσει σε νέα αλλαγή στη διάταξη της ΑΕΚ, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί από το κυριακάτικο εκτός έδρας ματς με τη Βέροια: «Με τους Βλάχο και Λαγό έχουμε δύο επιθετικά μπακ που μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν στην πτέρυγα. Η τετράδα πίσω δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Αυτό που μπορούμε να διαφοροποιήσουμε είναι το πώς θα παίξουμε στις άλλες δύο γραμμές. Η μία σκέψη είναι με τρία αμυντικά χαφ, δύο μεσοεπιθετικούς και ένα σέντερ φορ και η άλλη με ένα μεσοεπιθετικό και δύο φορ, όταν χρειαζόμαστε πάση θυσία γκολ... (σε αυτή την περίπτωση η διάταξη μπορεί να θυμίζει και ρόμβο)».
Ο Λίνεν εξήγησε πως κόντρα στον Ολυμπιακό χρησιμοποίησε τον Κατίδη στο αριστερό άκρο διότι ήθελε έναν παίκτη να βοηθήσει και ανασταλτικά και όταν κάνει η ΑΕΚ επίθεση να συγκλίνει προς την περιοχή με τη μπάλα για να δημιουργεί χώρο και στο μπακ που ανεβαίνει. «Ο Κατίδης έκανε αυτό που ζητούσα. Το έκανε περισσότερο από ότι ο Φούντας, όταν ο τελευταίος μπήκε στο ματς. Ο μικρός έχει πολύ ταλέντο, αλλά πρέπει να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο τακτικά... Θέλω να έχει περισσότερη κίνηση χωρίς τη μπάλα», γράφει η L.S..

Keywords
Τυχαία Θέματα