Σφαγή στην Τυνησία

17:49 18/3/2015 - Πηγή: AEK365

Τουλάχιστον 17 τουρίστες, ένας Τυνήσιος πολίτης και ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε εμβληματικό μουσείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κτίριο του Κοινοβουλίου στο κέντρο της Τύνιδας, ενώ επί ώρες βρισκόταν σε εξέλιξη θρίλερ ομηρίας που έληξε με το θάνατο δύο δραστών σε επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας. Πολωνοί, Ιταλοί, Γερμανοία και Ισπανοί τουρίστες μεταξύ των νεκρών.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται ξένοι τουρίστες να τρέχουν για να καλυφθούν ενώ οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβολούν στον αέρα.

Οι τυνησιακές αρχές

δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για τις ταυτότητες των θυμάτων, παρά μόνο ότι πρόκειται για επτά ξένους και έναν Τυνήσιο. Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας ανέφερε ότι δύο Ιταλοί έχουν τραυματιστεί -στο σημείο βρίσκονταν περίπου 100 Ιταλοί τουρίστες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια της τυνησιακής αστυνομίας.

Δεν είναι σαφές ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση. Η Τυνησία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με βία ισλαμιστών τα τελευταία χρόνια, περιλαμβανομένων ομάδων που συνδέονται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η ανησυχίες για την ασφάλεια στη χώρα έχουν ενταθεί καθώς η γειτονική Λιβύη βυθίζεται σταδιακά όλα και βαθύτερα στο χάος.

Keywords
Τυχαία Θέματα