Σφαγή στη Συρία

13:31 10/2/2012 - Πηγή: AEK365

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η αιματοχυσία στην Συρία, όπου στο Χαλέπι σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις από τις οποίες τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση «δύο τρομοκρατικές εκρήξεις» σημειώθηκαν στην πόλη Χαλέπι, από τις οποίες «σκοτώθηκαν και τραυματίσθηκαν άμαχοι και στρατιωτικοί». Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 11 νεκρούς.

Το αντιπολιτευόμενο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε, επικαλούμενο κατοίκους, ότι οι εκρήξεις που σημειώθηκαν ήταν τρεις και η μία σημειώθηκε κοντά σε κτίριο των υπηρεσιών

ασφαλείας της πόλης.

Δίκτυο ακτιβιστών ανέφερε ότι μόνο την Πέμπτη έχασαν τη ζωή τους 110 άτομα, στη διάρκεια επιθέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη.

Συνολικά υπολογίζεται ότι 137 άτομα σκοτώθηκαν στη Συρία την Πέμπτη.

Δεκάδες νεκρούς μετρά η πόλη Χομς,με έναν ακτιβιστή, τον Όμαρ Χόμσι, να αναφέρει ότι: «Καθώς έπεφτε η νύχτα οι βομβαρδισμοί κόπασαν. Αλλά οι ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν ό,τι κινείται, ακόμα και γάτες».

Ο στρατός έχει στόχο κυρίως την συνοικία Μπάμπα Αμρ στη Χομς, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο εξεγερμένων, αναφέρουν ακτιβιστές.

Ο Όμαρ Χόμσι είπε ότι τα περισσότερα από τα πτώματα ήταν καμένα «πέραν πάσης δυνατότητας να αναγνωριστούν». Πρόσθεσε ότι ο στρατός χρησιμοποιεί εκτοξευτές ρουκετών και βόμβες φωσφόρου.

Την Πέμπτη, η Human Rights Watch εκτίμησε ότι από την 3η Φεβρουαρίου οι επιθέσεις στη Χομς έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 300 ανθρώπους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, περιέγραψε τις επιθέσεις με όλμους και ρουκέτες ως «εξωφρενική αιματοχυσία».

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη σύσταση μιας ομάδας «φίλων της Συρίας», όπου θα συμμετέχουν διάφορες χώρες.

Η Βρετανία δεν προτίθεται να προμηθεύσει όπλα στη συριακή αντιπολίτευση, δήλωσε την Πέμπτη ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος ζήτησε και πάλι από τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ να εγκαταλείψει «αμέσως» την εξουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα