Αποχώρηση Καρατζαφέρη, παραιτησεις βουλευτών

12:53 10/2/2012 - Πηγή: AEK365

Καζάνι που βράζει είναι οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, αλλά και η ίδια η κυβέρνηση από την οποία πιθανότατα θα αποχωρήσει ο Γ.Καρατζαφέρης. Παράλληλα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τα επώδυνα μέτρα την Κυριακή.

Ο Γ.Καραζαφέρης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια σε λίγη ώρα και εν συνεχεία θα

παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Από τις δηλώσεις των προηγούμενων ημερών διαφαίνεται η πρόθεση του κ. Καρατζαφέρη να διαχωρίσει τη θέση του από την υπερψήφιση του Μνημονίου, ενώ προσανατολίζεται και στην αποχώρηση από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Πάντως, η στάση του Γ.Καρατζαφέρη έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του διαφωνούν έντονα. Μεταξύ αυτών είναι οι υπουργοί Αδ.Γεωργιάδης και Μ.Βορίδης, καθώς και η ευρωβουλευτής Ν.Τζαβέλλα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έχει συγκαλέσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις 20:00, με στόχο να εξηγήσει γιατί το κόμμα πρέπει να στηρίξει τα υφεσιακά μέτρα του νέου Μνημονίου.

Εκτός της παραίτησης του Γ.Μανώλη από τη θέση του γραμματέα Συνδικαλιστικού, ο πρόεδρος της ΝΔ έρχεται αντιμέτωπος και με τη διαφωνία επί των μέτρων που έχουν εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες ορισμένοι βουλευτές του κόμματος. Μεταξύ αυτών, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος τόνισε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα, αλλά θα ψηφίσει το PSI.

Η εικόνα στο ΠΑΣΟΚ ωστόσο είναι ακόμα χειρότερη. Το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγο πριν από την προγραμματισμένη για τις 18:00 συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παραιτήθηκε ο βουλευτής Αρτας Παύλος Στασινός.

Η ατμόσφαιρα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι ηλεκτρισμένη. Κάθε μέρα τα τελευταία 24ωρα βουλευτές του κόμματος δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν το Μνημόνιο.

Ο Γ.Παπανδρέου θα εξηγήσει στους βουλευτές ότι παρά το γεγονός ότι τα μέτρα είναι «δυσβάστακτα» εν τούτοις είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει υπεύθυνη στάση από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Στις 15:00 συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για το Μνημόνιο, το οποίο στη συνέχεια παίρνει το δρόμο για τη Βουλή. Την Κυριακή θα διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία στην Ολομέλεια, ενώ την ίδια ώρα έχει προγραμματισθεί συλλαλητήριο έξω από το Κοινοβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα