Σέρτζιο ο αναμορφωτής

18:02 17/5/2012 - Πηγή: AEK365

Με πέντε αγώνες χωρίς νίκη στο Πρωτάθλημα και έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό στο Κύπελλο από ομάδα Β' Κατηγορίας ο τεχνικός της Ολανένσε Νταούτο Φακιρά αποφάσισε να παραιτηθεί. Η διοίκηση του μικρού Πορτογαλικού συλλόγου λοιπόν αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, μύθο στο ποδόσφαιρο της χώρας αλλά και παντελώς άπειρο.

Ο Κονσεϊσάο ανάλαβε τον Ιανουάριο του 2012 και η κατάσταση μόνο ιδανική δεν ήταν. Η ομάδα βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση, λεφτά για μεταγραφές δεν υπήρχαν και το κλίμα

ήταν βαρύ. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε άμεσα την αναμόρφωση του συλλόγου με στόχο να δημιουργήσει έναν κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών. Έδωσε ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν χρόνο και ανέβασε παιδιά από τις Ακαδημίες στην πρώτη ομάδα.

Τα αποτελέσματα φάνηκαν άμεσα με την Ολανένσε να κάνει ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων πριν χάσει εντός τον Φεβρουάριο από την Ρίο Άβε. Ακολούθησαν έξι αγώνες χωρίς ήττα για να έρθει το 2-0 στο «Ντραγκάο» από την Πόρτο και μια ήττα εντός από την Πάσος Φερέιρα. Η ομάδα του Κονσεϊσάο όμως αντέδρασε ιδανικά και τελείωσε το πρωτάθλημα με τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Μάλιστα μια από αυτές ήταν και το διπλό στην έδρα της Μπράγκα ανήμερα της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.

Μέσα σε λίγους μήνες η ομάδα που έδειχνε να έχει καταρρεύσει όχι μόνο ορθοπόδησε αλλά τελείωσε την Λίγκα στην 8η θέση με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο Κονσεϊσάο έκανε, χωρίς μπάτζετ, ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα δίνοντας ευκαιρίες σε νέα παιδιά και κάνοντας την ομάδα να πιστέψει στον εαυτό της. Με έμπειρους, νεαρούς αλλά και δανεικούς παίκτες έφτιαξε μια ομάδα που κοίταξε στα μάτια ακόμα και τους «γίγαντες» της χώρας.

Πλέον η διοίκηση της Ολανένσε είναι έτοιμη να ωφεληθεί και οικονομικά από την πορεία αυτή καθώς οι προτάσεις για παίκτες της είναι πολλές. Ο 24χρονος γκολκίπερ, Φαμπιάνο θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην πορτογαλική Λίγκα, ο μέσος Καουέ έχει επίσης προσελκύσει μεγάλους συλλόγους ενώ προτάσεις υπάρχουν και για τον Ματέους. Όσο για τον Κονσεϊσάο έκανε την ιδανική αρχή και περιμένει πλέον την ευκαιρία για έναν βήμα πιο ψηλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα