Στον ΑΠΟΕΛ το ντέρμπι, κόλλησε η ΑΕΛ

17:03 5/2/2014 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ-20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ: 1-2
(Κολαούτι 76'- Ντε Βισέντι 18' πεν., Σεριντάν 81')

Με το "διπλό" απέδρασε από το "Παπαδόπουλος" ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος κέρδισε την Ανόρθωση με 1-2 μετά από ένα ντέρμπι με αρκετές συγκινήσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 76' ισοφάρισε ο Κολαούτι το γκολ-πέναλτι του Ντε Βινσέντι, στο 80' το νικητήριο γκολ

του Βινίσιους!

Με διάθεση, αλλά χωρίς φάσεις για τις δύο ομάδες, ξεκίνησε το ντέρμπι στο "Παπαδόπουλος". Ο ΑΠΟΕΛ εκμεταλλεύτηκε την πρώτη του ευκαιρία και έφερε το παιχνίδι στα... μέτρα του. Ήταν το 15' όταν ο Αλωνεύτης βγήκε τετ-α-τετ, με τον Βέγκα να τον ανατρέπει και το διαιτητή Μάριο Παναγή να δίνει πέναλτι και κίτρινη στον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, καθώς ήταν σε πλάγια θέση.

Ο Βέγκα αντικαταστάθηκε, αφού τραυματίστηκε στη φάση του πέναλτι, με τον Βαλβέρντ να στέκεται απέναντι στον Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός άσος στόχευσε σωστά, πέτυχε το τρίτο του γκολ με τον ΑΠΟΕΛ και διαμόρφωσε το 0-1 στο 18'.

Είχε προηγηθεί μία ακόμη αναγκαστική αλλαγή, για τον ΑΠΟΕΛ, καθώς τραυματίστηκε ο Πιπίνης πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο με τον Σολωμού να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας.

Το γκολ έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση στον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έπαιξε με αέρα, χωρίς πάντως να παράγει πολλές ευκαιρίες. Η προσπάθεια της Ανόρθωσης, από την άλλη, να αντιδράσει έμενε ανολοκλήρωτη, καθώς δεν δημιουργούσε ξεκάθαρες ευκαιρίες.

Ο Αλωνεύτης έκανε εξαιρετική μπαλιά στον Σολωμού, βγάζοντας τον απέναντι στον Βαλβέρντ, αλλά εντελώς μόνος του ο Κύπριος αμυντικός έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι (26'). Νέα κάθετη μπαλιά του Αλωνεύτη είχε αποδέκτη αυτή τη φορά τον Σαντίν, αλλά ο Βραζιλιάνος επιχείρησε προσποίηση και ο Οικονόμου τον έκοψε πριν σουράρει (45').

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλύτερες προϋποθέσεις από πλευράς θεάματος, καθώς εξ' αρχής δημιουργήθηκαν περισσότερες ευκαιρίες. Στο 48' ο Φοφανά βρήκε τον Κολαούτι μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από το δοκάρι. Αυτή ήταν ουσιαστικά η πρώτη επικίνδυνη στιγμή της Ανόρθωσης, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε πιο απειλητική.

Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 54', όταν ο Οχαγιόν βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Κολαούτι μέσα στην περιοχή, αλλά ο Πάρντο τον πρόλαβε. Καλή αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ στη συνέχεια έμεινε ανολοκλήρωτη, καθώς ο Αλωνεύτης έκανε παράλληλη μπαλιά και ο Βαλβέρντ έδιωξε προ του Ντε Βινσέντι (60').

Σε ένα δίλεπτο-φωτιά, ο ΑΠΟΕΛ έχασε διπλή ευκαιρία να κάνει το 0-2 και στην αντεπίθεση η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Στο 63' σέντρα του Χαραλαμπίδη από δεξιά δεν αξιοποίησε με κεφαλιά ο Σέρινταν και στη συνέχεια της φάσης ο Ντε Βινσέντι αστόχησε σε σουτ! Στο 64' σέντρα του Μακρή στην περιοχή δεν αξιοποίησε ο Δημητρίου με κοντινή κεφαλιά που πέρασε μόλις άουτ.

Ο ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να "σκοτώσει" το ματς, αλλά ο Σέριντναν στο 70' έχασε κλασική ευκαιρία! Η άνοδος της Ανόρθωσης καρποφόρησε στο 76' όταν ο Κολαούτι μέσα από την περιοχή αξιοποίησε φάουλ του Οχαγιόν! Το 1-1 "άναψε τα αίματα" για τα καλά, καθώς η ισοπαλία δεν βόλευε κανέναν...

Η απάντηση του ΑΠΟΕΛ όμως ήταν άμεση. Λίγα λεπτά μετά την ισοφάριση πήρε και πάλι προβάδισμα με χρυσή αλλαγή τον Σέρινταν! Μετά από μπαλιά του Σέρινταν ο Σέρινταν διαμόρφωσε το 1-2 στο 80'!

Μετά το γκολ... το χάος. Ο Γιώργος Δώνης βρέθηκε στο έδαφος από αντικείμενο που δέχτηκε, ο Διονύσης Χιώτης ήταν έξαλλος, η διακοπή άμεσο επακόλουθο, με τον Ελλαδίτη τεχνικό να φεύγει με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο!

Ανόρθωση: Βέγκα (16 Βαλβέρντ), Δημητρίου, Άντιτς, Οικονόμου, Μάκος, Oχαγιόν, Αλέξα, Mπεσέρα, Φοφανά (68' Αβραάμ), Μακρής, Κολαούτι.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Ολιβέιρα, Γκιλιέρμε, Πιπίνης (12' Σολωμού), Βινίσιους, Μοράις, Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης (75' Αλεξάνδρου), Ντε Βινσέντι, Σαντίν (62' Σέρινταν).

Άρης Λ.-ΑΕΛ: 1-1
(Τϊμοφ 40'-Ινταμπντελάι 76')

Το νικηφόρο σερί της ΑΕΛ διακόπηκε από τον συμπολίτη της Άρη ο οποίος την ανάγκασε στην πρώτη της απώλεια μετά από τέσσερις αγωνιστικές και στη δεύτερη εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι στο 39' με τον Τίμοφ, χρυσή αλλαγή για την ΑΕΛ ο Ινταμπντελάι που ισοφάρισε στο 76'. Πίεσαν για την ολική ανατροπή στο τέλος οι γαλαζοκίτρινοι, άντεξε ο Άρης.

Ομόνοια-Δόξα Κ.: 0-0

Άψυχη, ασύνδετη και χωρισμένη στα τρία μέσα στο ΓΣΠ η Ομόνοια έμεινε και πάλι στο μηδέν αυτή την φορά απέναντι στην αξιόμαχη Δόξα και απογοήτευσε κι άλλο τον κόσμο της. Χωρίς φαντασία οι πράσινοι δεν θα μπορούσαν να παίξουν χειρότερα ενώ η Δόξα στάθηκε αξιοπρεπώς και πήρε με το σπαθί της τον βαθμό.

Αλκή-ΑΕΚ Κουκλία: 0-3
(Βράνιτσαν 7', Ακόστα 23', Ντε Μπρούνο 77')

Η ομάδα των Κουκλιών "τελείωσε" τον αγώνα από το ημίχρονο με τα γκολ των Βραντζικάν (7') και Ακόστα (23') και πέτυχε το πρώτο της διπλό στα μεγάλα σαλόνια παίρνοντας μάλιστα γερή βαθμολογική ανάσα. Το τρίτο γκολ πέτυχε ο Ντε Μπρούνο (77'). Χωρίς πάθος και ανήμπορη να αντιδράσει, δίκαια δέχθηκε ακόμη μια ήττα η Αλκή.

Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΚ: 2-0
(Μένγκολο 29', Εζέ 90+3')

Την πρώτη της νίκη μέσα στο 2014 πέτυχε η Νέα Σαλαμίνα με 2-0 (28' Μενγκόλο, 93' Εζέ) απέναντι στην ΑΕΚ, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα και σκαρφάλωσε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ΑΕΚ δέχτηκε κόκκινη κάρτα στο 76' όταν αποβλήθηκε ο Τόνι Λόπες με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα