Σε ψυχιατρείο θέλει τον Μπρέιβικ η εισαγγελία

17:12 21/6/2012 - Πηγή: AEK365

Τον εγκλεισμό του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ σε ψυχιατρικό ίδρυμα και την θεώρησή τους ως ψυχικά ασθενή ζήτησε η νορβηγική Εισαγγελία στην τελική της αγόρευση

Την Παρασκευή θα κάνει την τελική αγόρευση η υπεράσπιση, και η ετυμηγορία των δικαστών αναμένεται τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο

Ο Μπρέιβικ, ο ακροδεξιός εξτρεμιστής που τον περασμένο Ιούλιο σκότωσε 77 ανθρώπους στο Όσλο και το νησί Ουτόγια έχει δηλώσει ότι ο εγκλεισμός του σε ίδρυμα θα ήταν μία μοίρα χειρότερη

από το θάνατο, υποστηρίζοντας ότι έδρασε με σώας τα φρένας στο όνομα του αγώνα κατά του Ισλάμ και της «ισλαμοποίησης» της Νορβηγίας.

Κατά την τελική αγόρευση ο εισαγγελέας Σβέιν Χόντεν δήλωσε ότι παραμένουν αμφιβολίες σχετικά με την ψυχική υγεία του Μπρέιβικ (είναι αντικρουόμενες οι ψυχιατρικές εκθέσεις που έχουν συνταχθεί), ωστόσο ζητείται να τεθεί υπό υποχρεωτική φροντίδα ψυχικής υγείας, και να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο Σβέιν Χόντεν υπογράμμισε ότι είναι χειρότερο να οδηγηθεί ένας ψυχωσικός άνθρωπος στη φυλακή από το να τεθεί ένας μη ψυχωσικός υπό ψυχιατρική φροντίδα.

Οι δύο ψυχιατρικές εκθέσεις που έχουν συντάξει εμπειρογνώμονες για τον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ δεν συγκλίνουν, με την πρώτη να αποφαίνεται πως ο ακροδεξιός εξτρεμιστής είναι σχιζοφρενής και τη δεύτερη να συμπεραίνει πως είναι υπόλογος για τις πράξεις του.

Ο Μπρέιβικ, ο οποίος χαμογελούσε στο δικαστήριο πριν την τελική αγόρευση της εισαγγελίας, έχει χαρακτηρίσει ψευδή και κατασκευασμένη η έκθεση που τον κρίνει παράφρων για το μακελειό της 22ας Ιουλίου του 2011 -μη θέλοντας να υποβαθμιστεί η αντι-ισλαμική ιδεολογία του από μία διάγνωση περί ψυχασθένειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα