Ανακοίνωση-απάντηση της ΕΟΠΕ

16:32 21/6/2012 - Πηγή: AEK365

Σχετικά με το κόστος μετακίνησης, διαμονής και διατροφής για την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων, η ΕΟΠΕ απάντησε στην επιστολή Πανερυθραϊκού.

Η απάντηση της ΕΟΠΕ
«Κύριοι,
Δυστυχώς έφτασε να μην μας προκαλεί καν έκπληξη η χρησιμοποίηση για μία ακόμα φορά μιας αγωνιστικής δραστηριότητας ως μέσο αντιπολίτευσης στην παρούσα διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να προσπεράσουμε το γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό δηλητηριάζετε χωρίς λόγο τις ψυχές των παιδιών τα οποία που

το μόνο που θέλουν είναι να αγωνιστούν και απαντούμε στο περιεχόμενο της υπ' αριθμ. πρωτ. 77/19.6.2012 επιστολής σας ως εξής:

1. Σας είναι γνωστό από την Ειδική Προκήρυξη του πρωταθλήματος αυτού (άρθρο 9), ότι η Ομοσπονδία δίνει αποζημίωση για τη μετακίνηση των ομάδων και αποζημίωση για τη διαμονή-διατροφή όπου αυτή χρειάζεται, διάταξη η οποία ισχύει εδώ και χρόνια και δεν έχει καταργηθεί ή τροποποιηθεί από τη δική μας διοίκηση.

2. Σας είναι επίσης γνωστό ότι όπως ισχύει εδώ και πολλά χρόνια σε όλα τα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΟΠΕ (βλ. άρθρο 9 της Ειδικής Προκήρυξης) ότι άρνηση μετακίνησης σωματείου λόγω μη καταβολής της αποζημίωσης θεωρείται άρνηση να αγωνιστεί με όλες τις παρεπόμενες συνέπειες.

3. Είναι επίσης κοινώς γνωστό ότι η σοβαρότατη οικονομική κρίση την οποία υφίσταται η χώρα έχει επηρεάσει άμεσα και επώδυνα ολόκληρο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αυτό που πιθανόν δεν γνωρίζετε είναι ότι η Ομοσπονδία η οποία πέρσι έλαβε μόλις το 56% της εγκεκριμένης και ήδη μειωμένης επιχορήγησής της, το 2012 λίγο πριν συμπληρωθούν οι 6 πρώτοι μήνες έχει εισπράξει μόνο το 20% της ακόμη περισσότερο μειωμένης εγκεκριμένης επιχορήγησης. Μέσα σε όλα αυτά είναι προφανές ότι όλοι μας (σωματεία και Ομοσπονδία) δίνουμε έναν αγώνα επιβίωσης.

4. Παρά τα δεδομένα αυτά η Ομοσπονδία έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια αντιμετώπισης των τεράστιων οφειλών που κληρονόμησε από προηγούμενες διοικήσεις καταβάλλοντας καταρχήν σε σωματεία Εθνικών Κατηγοριών μέρος των οφειλομένων μέχρι το 2010. Για το λόγο αυτό και το δικό σας σωματείο εισέπραξε το ποσό των 3.780,00 € στις 2/3/2012. Τα Πανελλήνια αναπτυξιακά και οι μετακινήσεις των τοπικών κατηγοριών δεν έχουν ακόμη τακτοποιηθεί γιατί δεν υπάρχει ακόμη η σχετική δυνατότητα.

5. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση η Ομοσπονδία καταβάλει προσπάθειες να διευκολύνει τα σωματεία που συμμετέχουν στη Β' Φάση Πανελληνίων αναπτυξιακών πρωταθλημάτων και όπου αυτό κατέστη δυνατόν προχώρησε η ίδια στη διασφάλιση της διαμονής-διατροφής των ομάδων είτε με τη συμμετοχή συνδιοργανωτή είτε από μόνη της. Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατόν στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

6. Η αναγραφή από την πλευρά σας αριθμών προς δημιουργία εντυπώσεων χωρίς να μνημονεύονται τα εξωτερικά στοιχεία που είναι α) η οικονομική κρίση και η συνακόλουθη συρρίκνωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, β) η μεσολάβηση σε αυτό το χρονικό διάστημα τριών διοικήσεων στην Ομοσπονδία και γ) η κατάργηση το 2009 της υποχρεωτικής

Keywords
Τυχαία Θέματα