Σε απεργία πείνας οι εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας

17:57 23/9/2012 - Πηγή: AEK365

Σε απεργία πείνας βρίσκονται εδώ και τρεις μέρες οι 45 εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής Τράπεζα της Λαμίας, η αρχαιότερη τράπεζα αφού ιδρύθηκε το 1900, η οποία βρίσκεται υπό εκκαθάριση.

Από τους 45 εργαζομένους που υπήρχαν στη Συνεταιριστική Τράπεζα της Λαμίας έχουν απολυθεί 22 χωρίς

να πάρουν αποζημίωση, παρά το γεγονός ότι, όπως καταγγέλλουν, έχουν περάσει μήνες.

Σε γενική συνέλευση του σωματείου τους, το Σάββατο το βράδυ, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία πείνας.

Ήδη, οι απεργοί έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σημειώνοντας πως το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της τράπεζας θα αγγίξει και την τοπική κοινωνία και οικονομία αφού περίπου 17.000 άνθρωποι από την περιοχή είναι μέτοχοι.

Οι εργαζόμενοι, επίσης, κάνουν λόγο και για θέμα ισότιμης μεταχείρισης συνολικά των τραπεζικών υπαλλήλων και ζητούν οι ρυθμίσεις που προέκυψαν για την ΑΤΕ να εφαρμοστούν και στους ίδιους.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε διαδήλωση μέσα στο κέντρο της Λαμίας και μάλιστα έφτασαν στη Λαμία και οι συνάδελφοί τους από την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα και διαδήλωσαν από κοινού.

Το απόγευμα του Σαββάτου, εξάλλου, οι εργαζόμενοι είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Τη Δευτέρα το πρωί θα συνεχιστούν οι επαφές στην Αθήνα με νέα συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών έτσι ώστε να εξαντληθεί η δυνατότητα να δοθούν κάποιες συγκεκριμένες λύσεις.

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγχρόνως επαφές με κόμματα και βουλευτές όπως, επίσης, και κυβερνητικά στελέχη. Τη Δευτέρα το βράδυ θα κάνουν νέα γενική συνέλευση για να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων και να προσδιορίσουν και τα επόμενα βήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα