Σάντος: Όλα είναι παρελθόν

02:25 19/6/2014 - Πηγή: AEK365

Στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα με την Ιαπωνία, ο Φερνάντο Σάντος ρωτήθηκε, όπως ήταν φυσικό, για το επεισόδιο που είχαν στην προπόνηση και το ξενοδοχείο ο Γιώργος Τζαβέλλας με τον Γιάννη Μανιάτη και υπογράμμισε πως ότι συνέβη ανήκει στο παρελθόν.

Αρχικά, ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στη δήλωση που είχε κάνει για το θέμα Μανιάτη-Κατσουράνη, ότι θεωρείται λήξαν, λέγοντας το εξής: «Η πεποίθησή μου είναι αυτή. Μίλησα στους δύο παίκτες προσωπικά. Μιλήσαμε πολύ και σχημάτισα

την άποψη πως όλα αποτελούν παρελθόν. Έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, πιστεύω στους παίκτες μου ότι έχει τελειώσει».

Σχετικά με το τελευταίο επεισόδιο δήλωσε ότι: «Οι παίκτες μου τα είπαν όλα. Όλα είναι παρελθόν».

Σε ερώτηση αν θα πάρει μέτρα που θα αφορούν την ενδεκάδα μετά το επεισόδιο, ο Σάντος απάντησε: "Η απόφαση για την ενδεκάδα θα παρθεί με βάση το τι πρέπει να συμβεί για να κερδίσουμε, όχι βάσει του συγκεκριμένου περιστατικού".

Για το παιχνίδι με την Ιαπωνία, ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: "Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μας αρκεί η ισοπαλία. Όλα εξαρτώνται από το τι θα γίνει στον αγώνα. Η Ιαπωνία δεν πιστεύω ότι και αυτή θέλει την ισοπαλία. Θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Η Ιαπωνία διατηρεί κατοχή μπάλας. Αυτή είναι η διαφορά. ίσως προσπάθησαν να κρατήσουν το 1-0. Έχω δει πολλά ματς της Ιαπωνίας. Έχω προετοιμαστεί. Είπα στους παίκτες τα στοιχεία της Ιαπωνίας. Στο ματς με την Ακτή είχαν διαφορετικό στήσιμο. Τους έδειξα το παιχνίδι και τους είπα τι ακριβώς είναι διαφορετικό. Τους είπα κάποιες λεπτομέρειες".

Ο Σάντος μίλησε επίσης

Για το πώς βλέπει πιθανή ισοπαλία και αν θα γίνουν αλλαγές: "Η ισοπαλία δεν είναι καλό αποτέλεσμα. Δεν σκεφτόμαστε έτσι. Δεν κατεβαίνουμε με αυτή την νοοτροπία. Και οι δύο θέλουμε να κερδίσουμε και εκεί θα εστιάσουμε την προσοχή μας. Οι Ιάπωνες θα προσπαθήσουν όπως και εμείς να παίξουμε για τη νίκη και όχι για την ισοπαλία. Δεν ξέρω αν χρειάζονται αλλαγές. Μπορεί να κάνουμε μπορεί και όχι. Η συγκέντρωση της ομάδας πρέπει να αλλάξει. Δεν επιτρέπεται αυτό ούτε δευτερόλεπτο. Η συγκέντρωση είναι το κλειδί και δεν είναι θέμα προσώπων".

Για την Ελλάδα, το ελληνικό ποδόσφαιρο και σε ποια γλώσσα μιλάει στους παίκτες: "Η Ελλάδα είναι παρούσα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις μετά το 2004. Σε 48 αγώνες έχουμε μόνο 6 ήττες. Σίγουρα χρειάζεται βελτίωση, σε σχέση βέβαια πάντα με το τελευταίο ματς με την Κολομβία. Θέλουμε να είμαστε θετικοί στη σκέψη μας και θα παίξουμε σοβαρά και για τη νίκη. Είμαι στην Ελλάδα 13 χρόνια. Με τους παίκτες επικοινωνώ στα ελληνικά και στη γλώσσα του ποδοσφαίρου".

Για το γεγονός ότι το αποχαιρετιστήριο δείπνο της ομάδας, έγινε σε γνωστό ιαπωνικό εστιατόριο της Αθήνας: "Είναι το εστιατόριο που πηγαίνω πολύ συχνά στην Ελλάδα. Εκεί πηγαίνω με την οικογένειά μου, αλλά και με φίλους. Είναι ένα από τα πιο ωραία μέρη της Αθήνας, με εξαιρετικό σούσι κσι σασίμι. Σας προσκαλώ να πάμε μαζί (γέλια). Και ήταν ένα τραπέζι των υποστηρικτών μας"

Για το ποιος θα πάρει το Μουντιάλ: "Είναι θέμα συνολικής στρατηγικής. Έχουμε επίσης και τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών. Αν λοιπόν στρατηγικά δύο ομάδες είναι ισοδύναμες, μετά θα κριθεί στο ατομικό κομμάτι".

Keywords
Τυχαία Θέματα