Τέλος εποχής…

00:01 19/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014-2ος ΟΜΙΛΟΣ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΧΙΛΗ: 0-2
Γήπεδο: Maracanã

Ένας κύκλος γεμάτος τίτλους κι επιτυχίες έκλεισε απόψε στο Μαρακανά για την Ισπανία. Μετά από την κατάκτηση και των τριών προηγούμενων μεγάλων διοργανώσεων, οι «φούριας ρόχας» αποκλείστηκαν από τους ομίλους. Η ομάδα του Ντελ Μπόσκε εμφανίστηκε άνευρη, ασύνδετη και χωρίς φαντασία και

ηττήθηκε και στο δεύτερο ματς, από τη Χιλή αυτή τη φορά με 2-0. Στην επόμενη φάση οι Χιλιανοί μαζί με τους Ολλανδούς, θα παίξουν την πρωτιά στο τελευταίο ματς.

Μόλις στο 1ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Ισπανίας και μετά από κόντρα στον Άλμπα, η μπάλα έξυσε το δοκάρι του Κασίγιας, ενώ από το κόρνερ ο Χάρα έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά πάλι άουτ. Η Ισπανία βγήκε μπροστά, πήρε μέτρα και άγγιξε τα γκολ στο 15ο λεπτό. Ο Ινιέστα έκανε το γύρισμα από αριστερά, οι κόντρες ευνόησαν τον Αλόνσο που έκανε το πλασέ εξ επαφής, αλλά ο Μπράβο βγήκε και έδιωξε εντυπωσιακά, αλλά στο 19' ήρθε το σοκ για τους Ισπανού. Βιδάλ και Αλέξις έκρυψαν την μπάλα στο κέντρο, με τον δεύτερο να βγάζει κάθετα στον Αρανγουίθ κι εκείνον να γυρίζει στον Βάργκας. Εκείνος απέφυγε τον Κασίγιας και πριν τον κόψουν οι αμυντικοί των Ισπανών με τσίμπημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 23ο λεπτό ο Κόστα έστρωσε όμορφα στον Αλόνσο, που μόνος του από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα πολύ άουτ, ενώ στο 27' μετά από σέντρα από αριστερά, ο Σίλβα έπιασε την κεφαλιά και ο Κόστα έκανε το πλασέ στην κίνηση με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Η απόλυτη ψυχρολουσία για τους «φούριας ρόχας» ήρθε στο 43ο λεπτό. Ο Σάντσες εκτέλεσε όμορφα το φάουλ, ο Κασίγιας έδιωξε με γροθιές, αλλά ο Αρανγουίθ με νέο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0.

Στο 49ο λεπτό ο Ινιέστα έβγαλε μόνο του τον Ντιέγκο Κόστα, αλλά εκείνος καθυστέρησε και τελευταία στιγμή τον πρόλαβε ο Ίσλα κι έβαλε την κόντρα, ενώ στο 53' ο Μπράβο έδιωξε με γροθιές το φάουλ του Ράμος, ο Κόστα γύρισε με ψαλιδάκι από δεξιά και ο Μπούσκετς πάνω στη γραμμή κατάφερε να αστοχήσει. Στο 68ο λεπτό μετά από όμορφη κόντρα, ο Βιδάλ έκανε το διαγώνιο σουτ από αριστερά ο Ίσλα πετάχτηκε με προβολή στο δεύτερο δοκάρι αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 80' ο Καθόρλα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Μπράβο έπεσε κι έδιωξε δύσκολα στη γωνία του. Στο 84ο λεπτό ο Iνιέστα δοκίμασε από μακριά νέο σουτ αλλά και πάλι ο Μπράβο απομάκρυνε σε κόρνερ, όπως έκανε και στο 88' σε εκτέλεση φάουλ του Καθόρλα.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Μαρτίνεθ, Ράμος, Άλμπα, Αθπιλικουέτα, Ινιέστα, Πέδρο (76' Καθόρλα), Αλόνσο (46' Κόκε), Μπούσκετς, Σίλβα, Κόστα (64' Τόρες).

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Μένα, Ίσλα, Σίλβα, Σάντσες, Βιδάλ (88' Καρμόνα), Βάργκας (84' Βαλδίβια), Μεδέλ, Χάρα, Αρανγουίθ (64' Γκουτιέρες), Ντίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα