Σαμαράς: «Ένα εκατ. Έλληνες ενισχύονται με 500 εκατ. ευρώ»

15:20 18/3/2014 - Πηγή: AEK365

Πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν αμέσως σε ένα εκατομμύριο Έλληνες, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνοντας την επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα.

«Αποστολή της κυβέρνησης να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», τόνισε ο κ. Σαμαράς σε δηλώσεις που έκανε από το υπουργείο Οικονομικών

και πρόσθεσε: «Είχαμε υποσχεθεί να μοιράσουμε μέρος της υπέρβασης του πλεονάσματος για να ανταμειφθούν οι θυσίες του λαού. Αυτό κάνουμε τώρα».

Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε περαιτέρω μείωση ασφαλιστικών εισφορών από 1ης Ιουλίου με σκοπό να μειωθεί το μισθολογικό κόστος. Συνολικά οι εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων μειώνονται κατά 3,9%.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα εκταμιευθούν άμεσα κονδύλια ύψους 20 εκατ. ευρώ για την στήριξη των αστέγων και υποσχέθηκε ότι σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί και νέο πακέτο για την στήριξη των νεόπτωχων.

Κατά η διάρκεια του έτους, όπως διευκρίνισε ο κ. Σαμαράς θα εκταμιευθεί ακόμη ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που θα επιστραφεί στα 2,8 δισ. ευρώ.

«Όχι μόνο δεν χρειάζονται, ούτε πρόκειται να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα, αλλά ένα μέρος του πλεονάσματος θα δοθεί για αποπληρωμή του χρέους κατά τα συμφωνημένα», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Σήμερα ολοκληρώνεται μια μεγάλη περίοδος δοκιμασιών, τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές δημιουργεί ελπίδα.

Πηγή: Protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα