Σαμαράς: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες

09:02 15/10/2014 - Πηγή: AEK365

Η Ελλάδα γνώρισε δεύτερη εντός έδρας ήττα στα προκριματικά του EURO 2016, αυτή τη φορά από τη Βόρειο Ιρλανδία, με τον Γιώργο Σαμαρά να υπογραμμίζει πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες και να προσθέτει πως η Εθνική χρειάζεται χαρακτήρα και διαφορετική νοοτροπία για να μπορέσει να βρεθεί στα τελικά του EURO 2016.
Σε δηλώσεις του μετά το 0-2, ο διεθνής

επιθετικός τόνισε: "Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η νίκη θα ήταν πολύ σημαντική για εμάς, αλλά χάσαμε. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, έχουμε επτά παιχνίδια και πρέπει να τα καταφέρουμε. Κάτι έλειπε σε αυτά τα τρία παιχνίδια, χρειάζεται χαρακτήρα και δυναμισμό για να παλέψουμε στα επόμενα ματς.
Η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες φάσεις είναι πως με μια-δυο νίκες ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση σου και εμείς δεν τις έχουμε πετύχει ακόμα. Με διαφορετική ψυχολογία και νοοτροπία θα έχουμε την ευκαιρία μας".

Για μια δύσκολη νύχτα του ελληνικού ποδοσφαίρου έκανε λόγο ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ: "Δεν ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις τέτοιων αγώνων και πρέπει να έχουμε πνεύμα νικητή, μαχητή, στοιχεία που δεν έχει η ομάδα σε αυτά τα τρία ματς και μοιραία έρχονται αυτά τα αποτελέσματα".
Για την υπομονή που δεν έχει ο κόσμος: "Είναι αναμενόμενος, γνωρίζουμε πως στην Ελλάδα ο κόσμος εκδηλώνει πολύ γρήγορα την χαρά και την λύπη του. Δεν πρέπει να ρίξουμε την ευθύνη στα νέα παιδιά και τον προπονητή, όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης και πρέπει να τα δώσουμε όλα για να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα.
Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, θα είμαστε αισιόδοξοι και το κυριότερο να αλλάξουμε ποδοσφαιρική συμπεριφορά για να έρθουν οι νίκες. Σίγουρα θα είναι μια δύσκολη νύχτα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να ρίξουμε μπουνιά στο μαχαίρι για να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια".
Στην έλλειψη ψυχής στάθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του διεθνή μπακ της Ρόμα: "Όταν σε τρία ματς έχεις χάσει τα δυο και έχεις έναν βαθμό, τότε είναι η εικόνα αυτή που σε προβληματίζει. Και το 2012 είχαμε δυο βαθμούς και περάσαμε με καλά παιχνίδια. Δεν θέλω να δώσω ευθύνες, φταίμε όλοι και θα συζητήσουμε μεταξύ μας να δούμε τι φταίει.
Το ότι έχουμε αλλάξει προπονητή δεν αποτελεί δικαιολογία. Σίγουρα θέλουμε χρόνο, αλλά δεν έχουμε. Έχουμε παίξει σε πέντε διοργανώσεις, υπάρχουν προσδοκίες, έχουμε επτά παιχνίδια που είναι 21 βαθμοί και πρέπει να περάσουμε.
Δεν θέλω να δώσω πιθανότητες, δεν θα το έκανα ακόμα και αν είχαμε το τρία στα τρία. Αν δεν αλλάξει αυτή η εικόνα, δεν περνάμε. Η ομάδα έδινε ψυχή, αλλά τώρα δεν δίνει, αν δεν δώσουμε αυτή την ψυχή δεν θα είμαστε στη Γαλλία".
Για τον Ρανιέρι: "Δεν θα κρίνω εγώ τον προπονητή, ούτε κάποιον από τους συμπαίκτες μου. Το είχα πει στο Μουντιάλ, το λέω και θα το ξαναλέω, ότι πρέπει να δώσουμε ψυχή. Ούτε με την Ιαπωνία, ούτε με την Ακτή Ελεφαντοστού παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά δώσαμε ψυχή και με την Φινλανδία το προσπαθήσαμε".
Για τον κόσμο: "Ο κόσμος είναι στεναχωρημένος, εμείς είμαστε όμως ακόμα περισσότερο. Πρέπει να μας στηρίξει, αν και είναι δύσκολο. Και εγώ αν ήμουν φίλαθλος θα ήμουν στεναχωρημένος, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ξυπνήσουμε και να το πιστέψουμε εμείς οι παίκτες για να περάσουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα