Ο'Νιλ: Δεν περιμέναμε τρεις νίκες

08:14 15/10/2014 - Πηγή: AEK365

Τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μετράει η Βόρειος Ιρλανδία στα προκριματικά του EURO 2016 με τον Μάικλ Ο'Νιλ να παραδέχεται πως κανείς στην ομάδα δεν το περίμενε αυτό ενώ για τη νίκη επί της Ελλάδας σημείωσε πως το τελικό αποτέλεσμα δεν αποτελεί έκπληξη για τον ίδιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βορείου Ιρλανδίας, Μάικλ Ο'Νιλ, στη συνέντευξη Τύπου για
- Το παιχνίδι με την Ελλάδα

και τη νίκη σε συνδυασμό με το "3 στα 3": "Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε και τα τρία πρώτα ματς στα προκριματικά. Κανείς δεν το περίμενε. Νιώσαμε καλά σήμερα. Οι παίκτες μου ήταν καλοί τόσο το Σάββατο όσο και σήμερα. Οι παίκτες μου απέδωσαν πολύ καλά. Δείξαμε την ποιότητα μας, την αξία μας αλλά και την πειθαρχία μας στο γήπεδο. Όλοι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτό".
- Τα στατιστικά και το σερί της ομάδας στον όμιλο: "Κοιτάξτε. Είναι αλήθεια πως έχουμε εννέα βαθμούς. Αυτό είναι πολύ καλό για εμάς. Αν κάποιος μας έλεγε πως θα είχαμε τόσους βαθμούς θα μας έκανε πολύ καλό στη ψυχολογία μας. Ξέραμε από πριν πως με τη Ρουμανία εκτός και με την Ελλάδα εκτός θα είχαμε δυσκολίες. Το σημερινό αποτέλεσμα δεν αποτελεί έκπληξη για εμένα".
- Τον Λάφερτι και την παρουσία του: "Ο Κάιλ έχει πολύ σημαντικά ατού και πλεονεκτήματα στο παιχνίδι του. Είναι τοπ επιπέδου παίκτης. Είδαμε την τεχνική του, τον όγκο του και την δύναμη του. Ειδικά εκτός έδρας τα έχει πάει πολύ καλά. Τα πήγε περίφημα απέναντι σε δυο πολύ καλά και έμπειρα σέντερ μπακ. Βελτιώνεται διαρκώς και σήμερα μας απέδειξε πως είναι ένας παίκτης τοπ επιπέδου".
- Την άποψη του πως η ομάδα μπορεί να είναι στις τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου: "Εμάς μας απασχολεί να κρατήσουμε την δική μας θέση. Τώρα έχουμε τους βαθμούς μας όμως είμαστε μια εύθραυστη ομάδα που μια κόκκινη ή ένας τραυματισμός μπορεί να μας στοιχίσει. Δεν θέλουμε να πούμε τίποτα σήμερα για τη συνέχεια. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας και θα αντιμετωπίσουμε ομάδες στην έδρα μας που μπορούν να μας κερδίσουν".
- Την Ελλάδα και την εικόνα της: "Εγώ πιστεύω πως η Ελλάδα παραμένει πολύ καλή ομάδα. Είναι σαφές πως δεν έκανε καλό ξεκίνημα. Αυτό δεν σημαίνει πως ο κύριος Ρανιέρι δεν είναι ένας τοπ προπονητής. Ίσως έπαιξε ρόλο ότι προέρχεται από το Μουντιάλ. Ότι επηρεάστηκε. Αν δείτε τον πάγκο της με αλλαγές πολύ ποιοτικών παικτών όπως ο Σάμαρης και ο Σαλπιγγίδης μπορείτε να το καταλάβετε αυτό. Η Ελλάδα πάντως θα είναι σίγουρα μέχρι το τέλος μια εκ των ομάδων που θα διεκδικήσουν την πρόκριση".
- Την αλλαγή του συστήματος πρόκρισης: "Ναι, πιστεύω πως το νέο σύστημα δίνει μια ευκαιρία στις πιο μικρές ομάδες. Βοηθάει και τις μεγάλες όμως που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο περνάνε. Οι μικρές ομάδες μπορούν να τα καταφέρουν. Για εμάς θα είναι πολύ δύσκολο να καταφέρουμε να βρεθούμε στα τελικά του Μουντιάλ. Μέσω του EURO όμως μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό. Έχουμε την δυνατότητα να πετύχουμε την πρόκριση. Για αυτό είμαι πιο πολύ φαν του EURO και όχι τόσο του Μουντιάλ".

Keywords
Τυχαία Θέματα