Ρανιέρι: Τέλος η Ιταλία για εμένα

11:51 15/8/2012 - Πηγή: AEK365

Μετά τα ανεπιτυχή περάσματα από τους πάγκους της Ίντερ και της Ρόμα, ο Κλαούντιο Ρανιέρι έκρινε πως ο κύκλος του στο ιταλικό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και για αυτό δέχτηκε να αναλάβει την Μονακό στην Ligue 2 της Γαλλίας. Παράλληλα ο Ιταλός τεχνικός δεν δίστασε να υπσοτηρίξει πως το γαλλικό πρωτάθλημα ίσως πλέον να είναι καλύτερο από το ιταλικό επειδή, όπως είπε, οι Γάλλοι επενδύουν.

Ακολουθούν αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο προπονητής της Μονακό στην εφημερίδα "Gazzetta dello Sport"
Για τον λόγο

που δέχθηκε να αναλάβει τη Μονακό: "Δέχτηκα ένα φιλόδοξο πλάνο που αποσκοπεί να φέρει την Μονακό στην κορυφή. Έχω δουλέψει σε αρκετές ομάδες. Όταν έφτασα στην Ισπανία, κανείς δεν ήξερε τη Βαλένθια Η Τσέλσι έκανε όνομα, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Champions League. Στην Ιταλία πήρα τη Γιουβέντους τις πρώτες μέρες μετά τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία. Η Ρόμα, πάντως, ήταν το τέλος του κύκλου στην Ιταλία, όπως και η Ίντερ".
Για την παρουσία του στη Β' κατηγορία της Γαλλίας: "Η Ligue 2 είναι ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα, όπου υπάρχουν γρήγορες και επιθετικές ομάδες. Σε αυτό το επίπεδο δεν μετρούν οι τίτλοι. Εμείς στην πατρίδα μου νομίζουμε ότι το ιταλικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο, αλλά πλέον δεν είναι έτσι η κατάσταση. Ίσως μας έχει περάσει η Γαλλία, αφού συνεχίζουν να επενδύουν".
Για το γεγονός ότι σήμερα ξεκινάει από το μηδέν: "Μοιάζει λίγο όπως όταν είχε αναλάβει την Κάλιαρι στην τρίτη κατηγορία και την έφτασα στη Serie A ή με την Φιορεντίνα που κατακτήσαμε το Σούπερ Καπ Ιταλίας. Με τη Βαλένθια κατακτήσαμε το Κύπελλο Ισπανίας και δημιουργήσαμε ένα ισχυρό σύνολο. Είναι στο DNA μου τέτοιες καταστάσεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα