Τουλάχιστον 12 οι νεκροί σε ναυτική βάση στην Ουάσινγκτον

20:27 16/9/2013 - Πηγή: AEK365

Τουλάχιστον ένας δράστης άνοιξε πυρ εντός της ναυτικής βάσης των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον το πρωί της Δευτέρας. Οι τελευταίες πληροφορίες για τα θύματα αναφέρουν ότι υπάρχουν 12 επιβεβαιωμένοι νεκροί.

Η αρχηγός της αστυνομίας στην Ουάσινγκτον, Κάθι Λάνιερ, δήλωσε ότι ένας από τους δράστες είναι νεκρός μέσα στο κτίριο και ότι «πιθανώς» στην επίθεση εμπλέκονται άλλοι δύο ένοπλοι, τους οποίους αναζητά η αστυνομία. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι πρόκειται για έναν δράστη.

«Η μεγάλη ανησυχία για μας

αυτή τη στιγμή είναι ότι πιθανώς να έχουμε άλλους δύο ενόπλους που δεν έχουμε εντοπίσει» δήλωσε η Κάθι Λάνιερ, προσθέτοντας ότι οι Αρχές αναζητούν έναν λευκό και έναν μαύρο άνδρα που φορούν στολές στρατιωτικού τύπου και μπορεί να εμπλέκονται στους πυροβολισμούς.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται τουλάχιστον δύο αστυνομικοί.

Στη συγκεκριμένη βάση εργάζονται περίπου 3.000 άτομα. Οι Αρχές ζήτησαν από τους εργαζόμενους «να παραμείνουν σε ασφαλές σημείο» μέχρι νεωτέρας.

Τουλάχιστον έξι σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή έκλεισαν για προληπτικούς λόγους.

Η συγκεκριμένη ναυτική βάση είναι η παλαιότερη στις ΗΠΑ, αφού λειτουργεί από τον 19ο αιώνα. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τον Λευκό Οίκο.

«Είμαστε αντιμέτωποι με άλλο ένα περιστατικό μαζικών πυροβολισμών» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος υποσχέθηκε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και ότι η επίθεση είχε στόχο το προσωπικό της βάσης -στρατιώτες και πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα