Ψήφισμα κατά του Κουρή

21:31 22/11/2011 - Πηγή: AEK365

Με ψήφισμά τους οι 23 εργαζόμενοι στην εφημερίδα Φίλαθλος καταφέρονται εναντίον του εκδότη Γιώργου Κουρή και ζητούν από την Ένωση Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων να βρει μια λύση. Οι εργαζόμενοι από τις 20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας με αίτημα να τους δοθουν τα δεδουλευμένα τους. Το ψήφισμα που συνέταξαν κατά τη συνεδρίασή τους:

«Προς το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι. Εμείς οι 23 εργαζόμενοι στην εφημερίδα Φίλαθλος που βρισκόμαστε

σε επίσχεση εργασίας από τις 20/9/2011, συνήλθαμε σήμερα σε συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και αποφασίσαμε ομόφωνα τα εξής:

1. Να ζητηθεί από το Δ.Σ της Ένωσής μας, κατά την συνεδρίασή του 23/11/2011, να προχωρήσει στην έκδοση σκληρής ανακοίνωσης κατά του ιδιοκτήτη της εφημερίδας Φίλαθλος Γιώργου Κουρή, ο οποίος επιμένει να μην αποδίδει τα δεδουλευμένα και να αδιαφορεί για την επανέκδοση της εφημερίδας. Και να καταγγείλει παράλληλα μεθοδεύσεις του συγκεκριμένου εργοδότη με δεδομένο ότι έχει αναβάλει επανειλημμένως ραντεβού, τόσο με εμάς, όσο και με το Διασωματειακό του Τύπου.
2. Μέσω του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ να ζητηθεί από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, διενέργεια ελέγχου στην εταιρία που εκδίδει τον Φίλαθλο για το εάν τηρεί τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία, εάν οφείλει και αν αυτή δικαιούται να ασφαλίζει τους εργαζόμενους. Άλλως τι υποχρεούται να κάνει ο εργοδότης.
3. Να συντομεύσει το θέμα της μηνυτήριας αναφοράς μέσω του ΣΕΠΠΕ και να ζητήσει μέσω της νομικής υπηρεσίας την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς του εισαγγελέα ποινικής δίωξης από την πλευρά των εργαζομένων για τα δεδουλευμένα ενόψει και της υποχρεωτικής καταβολής του δώρου των Χριστουγέννων.
4. Να συγκαλέσει το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ με δική του πρωτοβουλία Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων του Φιλάθλου, με δεδομένο ότι υπάρχει πάντα το θέμα της αμφισβήτησης και της μομφής κατά του εκλεγμένου εκπροσώπου εργαζομένων Κωνσταντίνου-Γεωργίου Κούλη.

Για τη Γ.Σ η τετραμελής επιτροπή Γιάννης Κορακής, Νίκος Μπάνος, Θοδωρής Χαρόπουλος, Γιώργος Σκριβάνος».

Keywords
Τυχαία Θέματα