Ψάχνουν για νέο υπουργό Οικονομικών

10:02 26/6/2012 - Πηγή: AEK365

Σε αναζήτηση του προσώπου που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται από χθες η κυβέρνηση μετά την επιστολή του Βασίλη Ράπανου με την οποία ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πως δεν μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντα του λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Πάντως, αν και επικαλέσθηκε λόγους υγείας, ο κ. Ράπανος φερόταν προβληματισμένος από την απουσία άλλων τεχνοκρατών σε κομβικά υπουργεία, αλλά και από το πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης που είχαν διαμορφώσει τα τρία κόμματα τα

οποία στηρίζουν την κυβέρνηση.
Μέσα στην ημέρα λοιπόν θα υπάρξει συνάντηση του Σαμαρά με τους κυβερνητικούς εταίρους, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη, για να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βρυξέλλες έχουν ζητήσει να υπάρξει άμεσα ένας αξιόπιστος συνομιλητής με τεχνοκρατική επάρκεια, πλήρη γνώση των δημοσιονομικών και που θα κάνει ουσιαστικό έλεγχο στα οικονομικά της κυβέρνησης.
Τις τελευταίες ώρες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σενάρια που θέλουν τον Κωστή Χατζηδάκη να μετατίθεται από την θέση του υπουργού Ανάπτυξης σε αυτή του υπουργού Οικονομικών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης. Στο μεταξύ, σε μια πρώτη αντίδρασή της, η ΔΗΜΑΡ καθιστά σαφές πως επιθυμεί νέο υπουργό Οικονομικών με τα πολιτικά χαρακτηριστικά του Βασίλη Ράπανου και με θετικό πρόσημο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα