Πρώτο ματς «κεκλεισμένων» στην Ιαπωνία!

20:24 17/3/2014 - Πηγή: AEK365

Η ποινή επιβλήθηκε στην Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς, όχι εξαιτίας επεισοδίων, αλλά για ένα πανό που αναρτήθηκε στην αγγλική γλώσσα στο πρόσφατο ματς με τη Σαγκάν Τόσου και ανέφερε «Japanese only». Δηλαδή «Μόνο Ιάπωνες».

Η διοίκηση της Ουράβα ερευνά την υπόθεση και αναζητά τους οπαδούς που το πέρασαν στο γήπεδο, θέλοντας ταυτόχρονα να διαπιστώσει και τι ακριβώς εννοούσαν με αυτό το μήνυμα, ποιοι ήταν οι αποδέκτες. Η Ιαπωνική λίγκα θεώρησε το πανό ξενοφοβικό και ρατσιστικό, έτσι η Ουράβα στις 23 Μαρτίου θα υποδεχτεί τη Σιμίζου στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής σε άδειο γήπεδο, γεγονός πρωτοφανές

για τα ιαπωνικά δεδομένα. Πιθανολογείται πως η παρουσία πολλών τουριστών στις εξέδρες του γηπέδου της Σαϊτάμα ενόχλησε ορισμένους εθνικιστές οπαδούς, κι έτσι ίσως να δικαιολογείται το ότι γράφτηκε στα αγγλικά.

Όπως και να' χει η έρευνα θα συνεχιστεί και αναμένεται να τιμωρηθούν με αποκλεισμό από τα γήπεδα για αρκετό καιρό οι συγκεκριμένοι οπαδοί, αλλά επιπτώσεις θα έχουν και οι υπεύθυνοι ασφαλείας του γηπέδου, που επέτρεψαν να περάσει το πανό.

Η Ουράβα αναμένεται να αποζημιώσει τους φιλάθλους της, αλλά και αυτούς της Σιμίζου, που είχαν οργανώσει εδώ και εβδομάδες αυτό το ταξίδι. Η Ουράβα με αυτή την ποινή χάνει ένα ποσό που ξεπερνά το 1 εκατ. Ευρώ, καθώς είχε διαθέσει 37.000 εισιτήρια. Ωστόσο, όπως ανέφερε και ο πρόεδρός της, Μιτσούο Χασιμότο, η ντροπή που προκάλεσε το πανό, ξεπερνά κάθε οικονομική απώλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα