Πρωτιά με μπαλάρα

21:52 15/6/2012 - Πηγή: AEK365

EURO 2012- Δ' Όμιλος- 2η Αγωνιστική

ΟΥΚΡΑΝΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ: 0-2
ΓΗΠΕΔΟ: Ντονμπάς Αρένα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιόρν Κούιπερς

Όμορφο θέαμα και αποτελέσματα μετά από το Μουντιάλ του 2006 είδαν οι φίλαθλοι των Γάλλων που παρακολούθησαν το δημιούργημα του Λοράν Μπλαν να νικά με 2-0 την Ουκρανία και να περνάν στην κορυφή του ομίλου.
Οι «τρικολόρ» ξεπέρασαν τα φαντάσματα των κακών εμφανίσεων στις

τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις και παρουσίασαν ένα νεανικό σύνολο που έδειξε ικανό να φτάσει πολύ ψηλά.
Πολύ κοντά στην πρόκριση οι Γάλλοι που έχουν πλέον τέσσερις βαθμούς.
Το ματς ξεκίνησε υπό βροχή με τη Γαλλία να έχει τον έλεγχο στο πρώτο πεντάλεπτο και κάπου εκεί οι ουρανοί άνοιξαν και ο Ολλανδός ρέφερι Μπιόρν Κούιπερς αναγκάστηκε να διακόψει τον αγώνα.,
Οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια και επέστρεψαν μετά από 55 ολόκληρα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο.
Οι Γάλλοι απείλησαν με ένα σουτ του Μπενζεμά στο 6', αλλά γενικότερα οι παίκτες και των δύο ομάδων εμφανίστηκαν επηρεασμένοι από τη διακοπή.
Η Γαλλία βρήκε στη συνέχεια τα πατήματά της και πίεσε ιδιαίτερα από τα αριστερά και στο 16' πέτυχε γκολ με τον Μενέζ, το οποίος όμως ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.
Στη συνέχεια ωστόσο η Ουκρανίας πίεσε πολύ στα χαφ και εγκλώβισε τη Γαλλία, ενώ απείλησε και με το σουτ του Γιαρμολένκο στο 25ο λεπτό, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά των Γάλλων να φτάσουν κοντά στο γκολ, καθώς μετά από λάθος της Ουκρανίας, ο Μενέζ βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι αμαρκάριστος, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πιατόφ.
Ο άσος της Παρί έχασε ακόμη μια τεράστια ευκαιρία στο 29ο λεπτό.
Ο Ριμπερί από τα αριστερά έκοψε την μπάλα στην περιοχή, ο Μενέζ στο δεύτερο δοκάρι έκανε το πλασέ αλλά ο Πιατόφ απομάκρυνε σωτήρια με τα πόδια.
Στο 34' ήταν η σειρά του Γιορίς να κρατήσει όρθια την ομάδα του, καθώς ο Σεφτσένκο έφυγε στην πλάτη του Μεσές έκανε και το σουτ από αριστερά, αλλά ο γκολκίπερ της Λιόν είπε όχι.
Στο 39ο λεπτό ο Πιατόφ πραγματοποίησε ακόμη μια τεράστια επέμβαση σε κεφαλιά του Μεσές μετά από εκτέλεση φάουλ του Νασρί, ενώ στην επόμενη φάση μετά από κόρνερ, ο Ντιαρά έπιασε την κεφαλιά και ο Μίκαλικ έδιωξε πάνω στη γραμμή.
Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ ορεξάτες στην επανάληψη και έχασαν ευκαιρίες εκατέρωθεν.
Στο 48ο λεπτό το κλασικό σκηνικό με τον Μενέζ απέναντι στον Πιατόφ επαναλήφθηκε και για ακόμη μια φορά ο Ουκρανός γκολκίπερ βγήκε νικητής, ενώ στην επόμενη φάση ο Σεφτσένκο απέφυγε όμορφα τον Ραμί, έκανε και το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.,
Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Τίμοστσουκ στο 50ο λεπτό, αλλά στο 53ο λεπτό ήρθε τελικά το γκολ για τους Γάλλους.
Ο Ριμπερί έδωσε για τον Μενέζ, που έκανε την προσποίηση μέσα στην περιοχή και με όμορφο συρτό σουτ, νίκησε τον Πιατόφ και πήρε εκδίκηση για τις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις που νικήθηκε από τον άσο της Σαχτάρ.
Και πριν προλάβει να συνέλθει η Ουκρανία οι «τρικολόρ»
Keywords
Τυχαία Θέματα