Πρωταθλήτρια η Μπόκα (VIDEO)

08:15 5/12/2011 - Πηγή: AEK365

APERTURA ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ 17η αγων.

Στο "Μπομπονέρα" η Μπόκα Τζούνιορς κόντρα στην Μπάνφιλντ ήθελε ένα βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα αλλά οι "Χεϊνέσες" ήθελαν κάτι παραπάνω και επικράτησαν με 3-0 σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στα εκατομμύρια οπαδών τους που πανηγύρισαν μαζί με τους παίκτες την κατάκτηση του πρωταθλήματος Αργεντινής, δυο αγωνιστικές πριν το τέλος, για πρώτη φορά από το 2008 και για 24η φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Στο ημίχρονο η Μπόκα Τζούνιορς ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 2-0 χάρη σε δυο γκολ

του Τσβίτανιτς στο 10ο και 44ο λεπτό ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ριβέρο δυο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης. Με την λήξη της αναμέτρησης, οι παίκτες της Μπόκα Τζούνιορς, με πρωτοστάτη τον Ρικέλμε, έκαναν το γύρο του θριάμβου στο "Μπομπονέρα" την στιγμή που χιλιάδες πυροτεχνήματα γέμιζαν τον ουρανό του Μπουένος Άιρες από οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς που αποθέωναν τους παίκτες του Σέζαρ Φαλκιόνι.

Η Ράσινγκ Κλουμπ επικράτησε εκτός έδρας της Κολόν Σάντα Φε με 2-0 χάρη σε τέρματα των Γιάκομπ στο 30ο λεπτό και του Βιόλα στο 56ο λεπτό αλλά απώλεσε κάθε ελπίδα για τίτλο μετά την νίκη της Μπόκα Τζούνιορς καθώς απέχει 11 βαθμούς από την κορυφή. Συνεπώς δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι το παιχνίδι της Τίγκρε που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Σαν Λορέντζο καθώς η Τίγκρε απέχει δώδεκα βαθμούς από την πρωτοπόρο.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής στην Apertura
Εστουδιάντες-Ολ Μπόις 3-0
Αρχεντίνος Τζούνιορς-Άρσεναλ Σαραντί 2-1
Λανούς-Ολίμπο 0-0
Κολόν Σάντα Φε-Ράσινγκ Κλουμπ 0-2
Ατλέτικο Ραφαέλα-Βελέζ Σάρσφιλντ 2-0
Σαν Μαρτίν ΣΧ-Ουνιόν Σάντα Φε 2-0
Ιντεπεντιέντε-Νιούελς Ολντ Μπόις 1-1
Μπελγράνο-Γοδόι Κρους 1-1
Μπόκα Τζούνιορς-Μπάνφιλντ 3-0
Σαν Λορέντζο-Τίγκρε (06/12, 01:30)

Keywords
Τυχαία Θέματα