Την έσωσε ο Φαν Πέρσι

18:04 26/10/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.-ΤΣΕΛΣΙ: 1-1
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Την ισοπαλία 1-1 έκλεψε στις καθυστερήσεις η Γιουνάιτεντ από την Τσέλσι.

Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πεντάλεπτο ο Άνχελ Ντι Μαρία βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, αλλά το δυνατό σουτ που δοκίμασε στην κίνηση πέρασε αρκετά πάνω από το δοκάρι του Κουρτουά.

Στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι είχε ρυθμό και σαφή πρόθεση από τις δύο ομάδες. Από την μία πλευρά η Γιουνάιτεντ ήταν φανερό πως ήθελε να αποκτήσει θέση οδηγού και να ελέγξει την κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που κατάφερε παίζοντας κυρίως στον χώρο του κέντρου και κλείνοντας την Τσέλσι στα μετόπισθεν.

Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο από την άλλη μπορεί να έδιναν χώρους, αλλά όταν οι αντίπαλοι έφταναν κοντά στην περιοχή οι διάδρομοι έκλειναν. Κάτι τέτοιο δεν έγινε στο 23' με τον Φαν Πέρσι να βγαίνει σε σημείο βολής από εξαιρετική κάθετη του Γιανουζάι, αλλά να βλέπει τον Κουρτουά να αποκρούει με το δεξί πόδι το συρτό σουτ του.

Στο 34' η άμυνατων γηπεδούχων έκανε διαδοχικά λάθη σε επικίνδυνη περιοχή, αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι παίκτες του Μουρίνιο δεν τα εκμεταλλεύτηκαν. Τόσο ο Γουίλιαν όσο και ο Ντρογκμπά ήταν αργοί στις επιλογές τους και η ευκαιρία χάθηκε. Δύο λεπτά αργότερα οι «μπλε» ζήτησαν πέναλτι σε δύο μαρκαρίσματα μέσα στην περιοχή έπειτα από εκτέλεση φάουλ, με πιο κραυγαλέο αυτό του Σμόλινγκ που είχε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό του Ιβάνοβιτς. Δεν δόθηκε κάτι ωστόσο, σε μια λανθασμένη απόφαση.

Στο 41' ήταν η σειρά του Ντε Χέα να δηλώσει «παρών» στο ματς, με τον Ισπανό να απομακρύνει με τα πόδια την προσπάθεια του Ντρογκμπά. Μάλιστα υπήρξε και άμεση απάντηση στην επόμενη φάση, αλλά ο Γιανουζάι δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο και με την Τσέλσι να έχει ισορροπήσει αισθητά το παιχνίδι, σε σύγκριση με τα πρώτα λεπτά.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε όσο καλύτερα γινόταν για τους φιλοξενούμενους. Στο 51ο λεπτό ο Αζάρ εξέτασε τα αντανακλαστικά του Ντε Χέα για να ακολουθήσει ο Ντιντιέ Ντρογκμπά (που αντικατέστησε τον τραυματία Ντιέγκο Κόστα) να κυριαρχίσει στον αέρα μέσα στην περιοχή του Ντε Χέα και με τον Ράφαελ να μην μπορεί να τον ακολουθήσει, να κάνει το 1-0 με υπέροχη κεφαλιά.

Και εκεί που όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει, ο Μπράνο Ιβάνοβιτς δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση αποβλήθηκε και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους για την ισοφάριση. Ο Ντι Μαρία σέντραρε, ο Κουρτουά απομάκρυνε την κεφαλιά του Φελαϊνί, αλλά ο Φαν Πέρσι βρέθηκε στο σωστό σημείο και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Σμόλινγκ, Ρόχο, Σο, Μπλιντ, Γιανουζάι, Μάτα (67' Γουίλσον), Ντι Μαρία, Φελαϊνί, Φαν Πέρσι

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Φιλίπε Λουίς, Φάμπρεγας, Μάτιτς, Γουίλιαν (90+2' Ζουμά), Όσκαρ (67' Μίκελ), Αζάρ (88' Σούρλε), Ντρογκμπά

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΕΒΕΡΤΟΝ: 1-3
Γήπεδο: Ταρφ Μουρ

Σημαντικό διπλό με 3-1 πήρε η Έβερτον μέσα στην έδρα της Μπέρνλι.

Κόντρα στον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε το παιχνίδι για την Έβερτον που έμοιαζε να ετοιμάζεται για ένα πολύ χαλαρό μεσημέρι, έχοντας ανοίξει το σκορ από το 4ο λεπτό με τον Σαμουέλ Ετό, η Μπέρνλι το πάλεψε και δεν ήταν σε καμία περίπτωση διατεθειμένη ν' αφήσει την... κακή στιγμή να την πάρει από κάτω. Μπορεί να άργησε να αντιδράσει και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, όμως στο 20ο λεπτό από πάσα του Γιούτκεβιτς, ο Ινγκς πέρασε και τον Χάουαρντ για να ισοφαρίσει και να ξεσηκώσει το "Turf Moor". Η ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων στο 28' επέτρεψε στον Λουκάκου με διπλή προσπάθεια να κάνει το 2-1 για την Έβερτον που όμως, όφειλε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ χαλαρό ρυθμό και το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να έχει μια μικρή υπεροχή έναντι της αντιπάλου του, προσπαθώντας να αποκτήσει την κατοχή της μπάλας, να επιβάλει το παιχνίδι του και να υπερασπιστεί το προβάδισμα που είχε από το πρώτο 45λεπτο. Η Μπέρνλι εμφανίστηκε πολύ συντηρητική στο γήπεδο, δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα με αποτέλεσμα να την "πουλάει" με πολλές μακρινές πάσες και έτσι όπως κυλούσε το παιχνίδι, ευνοούσε στον απόλυτο βαθμό την Έβερτον που είχε το υπέρ της σκορ και επιπλέον δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα, άσχετα αν δεν μπορούσε ούτε η ίδια να δημιουργήσει ευκαιρίες. Το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ, διαμορφώθηκε από τον Ετό με δυνατό δεξί σουτ στο 85ο λεπτό, ενώ στις καθυστερήσεις, ο Καμερουνέζος είχε και δοκάρι.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Τρίπιερ, Νταφ, Σάκελ, Γουόρντ, Μπόιντ (86' Τσάλομπα), Άρφιλντ, Τζόουνς, Κάιτλι (84' Σορντέλ), Γιούτκεβιτς (65' Μπαρνς), Ινγκς

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Αλκαράθ, Γιαγκέλκα, Μπέινς, ΜακΚάρθι, Μπάρι, Νέισμιθ, Ετό, Όσμαν (82' Πίεναρ), Λουκάκου (65' Μπάρκλεϊ)

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 1-2
Γήπεδο: Ουάιτ Χαρτ Λέιν

Κάζο για την Τότεναμ που έχασε με 2-1 μέσα στο Λονδίνο από τη Νιούκαστλ.

Η αδυναμία της άμυνας της Νιούκαστλ ν' αντιμετωπίσει της επιθέσεις της Τότεναμ στο πρώτο μέρος αλλά και ν' απειλήσει την εστία του Γιορίς, προετοίμαζε για ένα μονόπλευρο ματς. Η κεφαλιά του Αντεμπαγιόρ στο 18ο λεπτό, χάρισε στα "σπιρούνια" το προβάδισμα στο σκορ, με την ομάδα του Άλαν Πάρντιου να παρουσιάζει γι' ακόμα μια φορά κακό πρόσωπο και διόλου ανταγωνιστικό. Μονάχα ένα σουτ του Κόλμπακ λίγο πριν το γκολ των Λονδρέζων είχαν να θυμούνται οι φιλοξενούμενοι από το πρώτο 45λεπτο, με την Τότεναμ να έχει την απόλυτη υπεροχή.

Στα πρώτα... έξι δευτερόλεπτα της επανάληψης, τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν. Με την είσοδό του στο ματς, ο Σάμι Αμεόμπι με τη σέντρα σκόραρε, ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε πνοή στη Νιούκαστλ. Το γεγονός βοήθησε και το ματς να αποκτήσει ρυθμό και μπορεί οι γηπεδούχοι να αφυπνίστηκαν και να ανέβασαν την απόδοσή τους, όμως οι "καρακάξες" στο 58' γύρισαν το ματς τούμπα με κεφαλιά του Αγιόζε Πέρεζ για το 2-1! Στο 69' και όπως το έκανε ο Αμεόμπι, ο Χάρι Κέιν λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στα πρώτα δευτερόλεπτα της παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο Κρουλ ήταν σε ετοιμότητα στο γυριστό σουτ που δοκίμασε. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν μέχρι τέλους το προβάδισμά τους και ο Άλαν Πάρντιου αποχώρησε από το γήπεδο με ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο!

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Ντάιερ, Καμπούλ, Βερτόνχεν, Ρόους, Καπού (67' Κέιν), Μέισον, Λαμέλα (78' Λένον), Έρικσεν, Τσαντλί, Αντεμπαγιόρ (83' Σολδάδο)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Γιάνμαατ, Τέιλορ, Κολοτσίνι, Ντουμέτ, Ανίτα (45' Καμπελά), Κόλμπακ, Ομπερτάν (45' Σάμι Αμεόμπι), Σισοκό, Γκουφράν, Πέρεζ (79' Αϊνταρά)

Keywords
Τυχαία Θέματα