Προς την λήξη το lockout στο NBA

10:10 28/10/2011 - Πηγή: AEK365

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η νέα συνάντηση, διάρκειας 7.5 ωρών, των ιδιοκτητών ομάδων του NBA και της Ένωσης Παικτών και όλα δείχνουν πως το lockout που διαρκεί εδώ και 119 μέρες βαίνει προς την λήξη του. Οι δυο πλευρές αισιοδοξούν πως μέσα στην ημέρα θα υπογραφεί η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και δεν αποκλείεται να διεξαχθεί ακόμα και ολόκληρη η σεζόν.

Υπενθυμίζεται πως η βασική διαφωνία είναι η κατανομή των κερδών από την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους ιδιοκτήτες των ομάδων να ζητάνε 50-50 και τους παίκτες να μην πέφτουν κάτω από το 52.5%. Σημειώνεται επίσης πως έχουν ήδη ακυρωθεί οι δυο πρώτες εβδομάδες της κανονικής περιόδου ωστόσο σε περίπτωση συμφωνίας το NBA θα εφαρμόσει σχέδιο συμπτυγμένης διεξαγωγής των αγώνων προκειμένου κάθε ομάδα να δώσει 82 παιχνίδια, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο εκπρόσωπος των παικτών, ο Μπίλι Χάντερ τόνισε: "Πιστεύω πως είμαστε κοντά σε συμφωνία. Εξαρτάται πλέον από τους ιδιοκτήτες και κατά πόσο θέλουν να ολοκληρώσουν το deal".
Από την πλευρά του, ο κομισάριος του NBA, Ντέιβιντ Στερν, αφού πρώτα υπογράμμισε πως θα πρόκειται για αποτυχία αν δεν επιτευχθεί συμφωνία στην συνέχεια δήλωσε: " Οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών επέτρεψαν να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και πιστεύουμε ότι αυτό θα μας οδηγήσει σε περαιτέρω πρόοδο. Μπορεί πάλι και όχι... Πάντως πιστεύω πως έχουμε κοινή πεποίθηση πως κάτι καλό μπορεί να βγει. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως θα έρθουμε σε συμφωνία, αλλά έχουμε μπροστά μας εν όψει της νέας συνάντησης μία μεγάλη ευκαιρία να το κάνουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα