Προκλητικοί και άσχετοι!

16:16 20/6/2012 - Πηγή: AEK365

Τις τελευταίες μέρες, ο γερμανικός Τύπος κατακλύζεται από λιβελογραφήματα που πλέον δεν έχουν ως στόχο τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά τον αθλητισμό. Η πρόκριση της Εθνικής μας στους «8» του Euro, που την φέρνει αντιμέτωπη με τα «πάντσερ» έχει κάτσει... στραβά στους Γερμανούς, οι οποίοι εξαπολύουν καθημερινά δια του Τύπου επιθέσεις στη χώρα μας. Μέσα στο παραλήρημα τους έμπλεξαν στην υπόθεση και την ΑΕΚ.


Σε ένα άκρος προκλητικό δημοσίευμα της (για το οποίο ο συντάκτης δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει έστω μια ολιγόλεπτη αναζήτηση στο ίντερνετ για να τσεκάρει κάποια στοιχεία) η εφημερίδα «Berliner Morgenpost» κάνει επίδειξη ασχετοσύνης και κομπλεξισμού προσπαθώντας να συνδέσει, όχι απλά το ποδόσφαιρο με την πολιτική, αλλά ακόμη και την αδυναμία της ΑΕΚ να εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής στην Ευρώπη με τη θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!


Το κείμενο ξεκινά με αναφορά στον εκπρόσωπο Τύπου της ελληνικής ομοσπονδίας Μιχάλη Τσαπίδη, ο οποίος είχε προσπαθήσει σε συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος να καταστήσει σαφές ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να συνδέεται με την πολιτική. Όμως η άποψη της εφημερίδας είναι αντίθετη και για να πείσει επιστρατεύει το επιχείρημα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εξίσου χρεοκοπημένο με τη χώρα.


Σε πρώτο πλάνο μπαίνει η ΑΕΚ, η οποία χαρακτηρίζεται... κλαμπ-χάος. Ο άσχετος συντάκτης του κειμένου... αφαιρεί από την Ένωση δύο πρωταθλήματα, «ανακαλύπτει» ότι προ ετών η ΠΑΕ κατέθεσε αίτημα χρεοκοπίας(!), αναφέρει ότι η ομάδα αγωνίζεται από το 2004 σε ένα άδειο ΟΑΚΑ (προφανώς δεν παρακολουθεί ούτε Τσάμπιονς Λιγκ, αλλιώς θα είχε δει τι συνέβη στο ματς με τη Μίλαν), ενώ στο αρχικό κείμενο υποστήριζε ότι τη θέση της ΑΕΚ στο Europa League θα πάρει η Ξάνθη(!). Μέσα σε αυτό τον οχετό παραπληροφόρησης, προφανώς κάποιος τον... ξύπνησε έστω για το τελευταίο και λίγα λεπτά αργότερα το κείμενο άλλαξε στο site της εφημερίδας, με τον Αστέρα Τρίπολης να παίρνει τη θέση της... Ξάνθης.


Μεταξύ άλλων, στο απίστευτο αυτό δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής: «Ο Γρηγόρης Μάκος και ο Νίκος Λυμπερόπουλος, έκαναν 2.500 μίλια μακριά από το σπίτι τους για να φτάσουν στην μακρινή Βαρσοβία. Το δίδυμο έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ και ο σύλλογος με τα εννιά πρωταθλήματα στην τροπαιοθήκη του είναι το μεγαλύτερο κλαμπ-χάος στην Ελλάδα. Παρά την μεγάλη παράδοση που έχει το αθηναϊκό κλαμπ, αποσύρθηκε από το Europa League πριν καν ξεκινήσει το τουρνουά, καθώς έχασε την αδειοδότηση.


Μπορεί η ΑΕΚ να έφτασε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας σε αθλητικό επίπεδο, όμως οικονομικά ο σύλλογος δεν ήταν σε καμία περίπτωση έτοιμος για την Ευρώπη και για πολλούς αυτό είναι μια κατάσταση χαρακτηριστική για όλη τη χώρα. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ Ανδρέας Δημητρέλος είχε τονίσει σε δηλώσεις του ότι: "Είναι μια μαύρη μέρα στην ιστορία της ΑΕΚ. Έχουμε 35 εκατ. ευρώ χρέος και τα 23 από αυτά τα οφείλουμε στο δημόσιο".


Από το 2004 η ΑΕΚ παίζει στο τεράστιο Ολυμπιακό Στάδιο μπροστά σε μικρ

Keywords
Τυχαία Θέματα