Προχωρά η πώληση ποσοστού του ΟΠΑΠ

18:18 20/9/2012 - Πηγή: AEK365

Η Ελλάδα θέλει να ολοκληρώσει έως τις αρχές Ιανουαρίου την πώληση του ποσοστού που κατέχει στον ΟΠΑΠ, είπε την Πέμπτη κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας ότι αρκετές εταιρίες έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον.

«Θέλουμε να έχει ολοκληρωθεί η πώληση τέλος Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου», είπε, σύμφωνα με το Reuters, ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Υπάρχει ενδιαφέρον

από τουλάχιστον τέσσερις κοινοπραξίες, ελληνικές και ξένες. Πρόκειται για κορυφαίες εταιρείες των τυχερών παιχνιδιών από το εξωτερικό», διευκρίνισε, χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένο ενδιαφερόμενο.


«Η πώληση της ΟΠΑΠ Α.Ε. θα ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο σε μια στιγμή που δεν αντέχει καμία επιπλέον ζημία», τονίζει σε δήλωση του ο Γιάννης Μηλιός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μηλιό, «το ξεπούλημα της ΟΠΑΠ Α.Ε. θα μειώσει την αξία των αδειών και δικαιωμάτων που έχει αγοράσει η ΟΠΑΠ ΑΕ., με αποτέλεσμα να προκληθεί πλήγμα στα μελλοντικά δημόσια έσοδα». Αυτή η εξέλιξη, επισημαίνει, «θα αποτελέσει μέρος του καθοδικού σπιράλ των δημοσίων εσόδων, δημιουργώντας την ανάγκη για νέα επώδυνα μέτρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα