Πρίφτης: Τα τρίποντα στα κρίσιμα σημεία μάς έδωσαν τη νίκη

20:02 6/12/2014 - Πηγή: AEK365

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη τόνισε αρχικά πως: «Είμαστε χαρούμενοι που κάναμε μια καλή εμφάνιση που συνδυάστηκε και με την παρουσία του κόσμου. Η ΑΕΚ είναι ομάδα που έχει διαφοροποιήσει το αγωνιστικό προφίλ της και σε ότι αφορά τους πρωταγωνιστές της και τον προπονητή της. Διαθέτει ένα έμπειρο και αξιόλογο ρόσερ και ο συντελεστής δυσκολίας ήταν πολύ υψηλός. Είχαμε καλή αμυντική βάση

και με το καλό τρίποντο σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού φτάσαμε στη νίκη».

Απαντώντας για την αμφισβήτηση που δέχθηκε ο Άρης μετά τις τρεις σερί ήττες, είπε: «Δώσαμε δικαίωμα, ξέραμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα γιατί το κάναμε στο ξεκίνημα της χρονιάς. Ολιγωρήσαμε σε 2,5 παιχνίδια, βγάζω το πρώτο ημίχρονο με τον Κόροιβο και όλο αυτό δημιούργησε ντόμινο κακών σκέψεων, κλόνησε την αυτοπεποίθησή μας. Βλέπουμε όμως ότι υπάρχει κάτι καλό και πρέπει να το βγάλουμε. Προσεγγίσαμε το παιχνίδι αμυντικά και έτσι ήμασταν καλύτερη και στην επίθεση».

Για τα (14/30)τρίποντα, σχολίασε: «Τα σουτ που πήραμε με τον Κολοσσό ίσως να ήταν πιο ελεύθερα από αυτά σήμερα. Ήμασταν καλοί σήμερα. Βέβαια στο ματς με τον Κολοσσό δεν είχαμε την αμυντική προσέγγιση και εκεί είναι η δική μας ευθύνη».

Για τον Κώστα Χαρίση είπε: «Συνδυασμός πραγμάτων οδήγησαν στην χρησιμοποίησή του. Είχαμε πρόβλημα με τον Σίμτσακ μέσα στη βδομάδα, είχαμε και τα γρήγορα φάουλ του Νέιμικ και θα έπαιζε και περισσότερο (ο Χαρίσης) αν δεν ειχαμε πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι, γιατί η ΑΕΚ έπαιξε πολύ ώρα με τον Μιλόσεβιτς σε θέση "5". Ήταν σημαντική η συνεισφορά του κυρίως στο κομμάτι των ριμπάουντ. Η αναγκαιότητα της σημερινής νίκης ήταν αυτό που μας έβαλε σε διαδικασία να παίξουμε με μεγάλη ένταση».

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είπε: «Είναι θετικό που θα επαναληφθεί, γιατί μας δίνει δυνατότητα να το διεκδικήσουμε».

Για τη διαφορά στις βολές (10-25) σχολίασε: «Ήταν ένας λόγος που δεν συμπεριφερθήκαμε καλά και δώσαμε εύκολα βολές. Μένω στη δική μας ευθύνη, πρέπει να είμαστε πιο συνεπείς για να μη δίνουμε εύκολα βολές...».

Από την πλευρά του ο Τόρεϊ Τόμας τόνισε πως: «Είναι μεγάλη νίκη για μας μετά τις τρεις σερί ήττες που κάναμε. Συσπειρωθήκαμε και επιστρέψαμε με την βοήθεια του κόσμου και πήραμε ένα πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικό ρόστερ».

Σχολιάζοντας την δική απόδοσή του και την επιστροφή του Άρη στις νίκες, είπε: «Στους τελευταίους αγώνες ήμουν ντεφορμέ, δεν είχα καλές επιλογές, καλές αποφάσεις στο σουτ. Οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές μου έδειξαν εμπιστοσύνη και με βοήθησαν να έχω αυτή την εμφάνιση. Χαίρομαι που κατάφερα να βοηθήσω να φτάσει η ομάδα στη νίκη. Δεν ήμουν επιθετικός στα προηγούμενα παιχνίδια όπως σήμερα. Θέλαμε να ξεκινήσουμε με τόσο δυνατή άμυνα, ήμασταν όλοι πεινασμενοι και συγκεντρωμενοι. Όταν χάνεις ένα σερί αγώνων είναι λογικό να σκέφτεσαι πολύ περισσότερο γιατί συμβαίνει αυτό. Το αφήσαμε πίσω μας όμως και φτάσαμε στη νίκη που χρειαζόμασταν».

Keywords
Τυχαία Θέματα