Πραντέλι: Με την αξία μας

08:08 30/6/2012 - Πηγή: AEK365

Την Κυριακή η Ιταλία θα διεκδικήσει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης κόντρα στην Ισπανία στον μεγάλο τελικό του EURO 2012 εκεί όπου έφτασε με την αξία της όπως υπογράμμισε και ο Τσέζαρε Πραντέλι.

Οι Ιταλοί είχαν αναμετρηθεί με τους Ισπανούς και στην φάση των ομίλων, 1-1 το τελικό αποτέλεσμα, με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ιταλίας να τονίζει σε δηλώσεις του: "Έχουμε βελτιωθεί γιατί από τότε είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στην φυσική μας κατάσταση.

Κάναμε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο κόντρα στους Ισπανούς και αυτό πρέπει να το επαναλάβουμε. Πρέπει να διατηρήσουμε τις ισορροπίες μας, αυτό είναι το όπλο. Αν διαχειριστούμε σωστά τα ατού μας έχουμε πιθανότητες. Χρειάζεται να δείξουμε συγκέντρωση και όχι φόβο. Είμαστε εδώ με την αξία μας και έχουμε την θέληση αν φτάσουμε μέχρι το τέλος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε εκεί".
Για την πρόκριση επί της Γερμανίας, ο Πραντέλι δήλωσε: "Είμαστε πολύ υπερήφανοι που φτάσαμε μέχρι εδώ. Σε κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο να εκπροσωπείς την χώρα σου και να τιμάς το εθνόσημο. Χθες βράδυ είχαμε ένα αγωνιστικό πλάνο και οι παίκτες το εκτέλεσαν άψογα. Τα παιδιά ήταν εκπληκτικά, είχαμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε όμως τον εκμεταλλευτήκαμε σωστά".
Όσο για την προετοιμασία ενόψει του τελικού, δήλωσε: "Ελπίζω να προετοιμάσω καλά την ομάδα παρά το γεγονός ότι έχουμε μόλις μια μέρα για να ετοιμαστούμε. Όπως και με τους Γερμανούς, πρέπει να βρούμε τα αδύναμα σημεία της Ισπανίας και να δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Δεν θα είναι εύκολο γιατί οι αντίπαλοι μας παίζουν μαζί πολλά χρόνια, πήραν Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και το προηγούμενο EURO και είναι ξανά στον τελικό. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι απλά τεχνικά καλοί, αλλά έχουν ηθική και προσωπικά χαρακτηριστικά που αποτελούν παράδειγμα για όλους. Όμως εμείς βρισκόμαστε εδώ. Ωριμάσαμε καθώς η διοργάνωση προχωρούσε".

Keywords
Τυχαία Θέματα