Το Κεντάκι ξεπέρασε το... UCLA

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ, οι δύο κορυφαίες θέσεις ενός ντραφτ καταλήφθηκαν από παίκτες του ίδιου κολεγίου.

Συγκεκριμένα ο Άντονι Ντέιβις επιλέχθηκε από τους Νιου Ορλίνς Χόρνετς στην πρώτη θέση και ο Μάικλ Κιντ-Γκίλκριστ από τους Σάρλοτ Μπόμπκατς στη δεύτερη. Αμφότεροι προέρχονται από το Κεντάκι, το οποίο κατέκτησε το φετινό Final Four.

Το 1969 το UCLA

είχε πάρει την πρώτη και την τρίτη θέση με τους Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και Λούσιους Άλεν, αντίστοιχα. Αυτή η επίδοση αποτελούσε το προηγούμενο ρεκόρ, αλλά το 2010 ο Τζον Καλιπάρι, προπονητής του Κεντάκι, είχε στείλει τους Τζον Ουόλ και Ντε Μάρκους Κάζινς στο ΝΒΑ σαν πρώτη και πέμπτη επιλογή, αντίστοιχα, του ντραφτ.

Φέτος οι Ουάιλκατς είχαν παρήγαγαν έξι επιλογές ντραφτ, ενώ ο Καλιπάρι έχει ήδη στείλει εννέα παίκτες στον «μαγικό» κόσμο! Πρέπει να σημειωθεί, όμως, πως η Νορθ Καρολάινα είχε τέσσερις παίκτες στις πρώτες 17 επιλογές της χθεσινής (29/06, 02:00) διαδικασίας, Χάρισον Μπαρνς (#7), Κένταλ Μάρσαλ (#13), Τζον Χένσον (#14) και Τάιλερ Ζέλερ (#17)! Στη συνέχεια καταγράφηκε η προσπέραση του Κεντάκι, αφού οι Ντορόν Λαμπ και Ντάριους Μίλερ επιλέχθηκαν στον δεύτερο γύρο.

Μονάχα το UNLV έχει προσφέρει στο παρελθόν έξι rookies στο NBA. Ωστόσο η συγκεκριμένη επίδοση σημειώθηκε το 1977 σε διαδικασία επτά γύρων. Το κολέγιο είχε μόλις δύο παίκτες στους δύο πρώτους γύρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα