Πολυθεσίτες κατ’ ανάγκη…

11:48 27/12/2012 - Πηγή: AEK365

Είτε το έχουν είτε όχι, στην ΑΕΚ και μόνο στον πρώτο γύρο, έχουμε δει συνολικά 19 ποδοσφαιριστές να έχουν χρησιμοποιηθεί σε παραπάνω από μία θέσεις μέσα στο γήπεδο! Ο αριθμός είναι τεράστιος και δείχνει πολλά: το βασικότερο ότι στην ουσία δεν υπάρχει βασικός κορμός στην ομάδα, άσχετα αν υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Όταν κατ' ανάγκη υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες που πρέπει να αγωνίζονται σε παραπάνω από μία θέσεις, φαίνεται και το πρόβλημα των εκάστοτε προπονητών (Βλάχος, Παπαδόπουλος, Λίνεν) οι οποίοι

έδειξαν πόσο πολλοί ψάχτηκαν για να βρουν σε κάθε παίκτη τη θέση του και τελικά απέτυχαν - διαφορετικά θα είχαν κόψει όλες αυτές τις αλχημείες! Μόνο οι τερματοφύλακες έχουν εξασφαλισμένη τη... θέση τους κάτω από τα δοκάρια και η «κολόνα» της άμυνας της ΑΕΚ, Γιώργος Κουτρουμπής, ο οποίος σε όλες του τη συμμετοχές έχει αγωνιστεί ως στόπερ. Από εκεί και πέρα όλοι για... παντού.

Κοντοές: Είναι δεξί μπακ, αλλά ξεκίνησε ως αριστερό και έκλεισε τον πρώτο γύρο ως στόπερ!

Γιάγκο: Είναι στόπερ, ξεκίνησε όμως ως αμυντικό χαφ επί ημερών Βλάχου, για να χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα επί Λίνεν, ο οποίος όποτε τον χρησιμοποίησε τον είδαμε ως στόπερ

Βλάχος: Σε δύο θέσεις έχει αγωνιστεί ως τώρα: Τις περισσότερες φορές ως δεξί μπακ και σε ελάχιστες περιπτώσεις ως δεξί χαφ - εξτρέμ

Μπουγαϊδης: Στόπερ είναι το παιδί, όμως στα ματς του Κυπέλλου με την Καβάλα τον είδαμε ως αριστερό μπακ για πρώτη φορά στην καριέρα του. Στο πρωτάθλημα, στις λίγες του συμμετοχές και αυτές στο ξεκίνημα έπαιξε ως στόπερ.

Αρκούδας: Ως δεξί μπακ ήρθε στην ΑΕΚ, έπαιξε σε αυτή τη θέση στο ξεκίνημα του πρωτάθλημα, όμως επί Λίνεν τον έχουμε δει και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Θέση που είναι πιθανό να τον δούμε αρκετά στον δεύτερο γύρο. Μάλιστα, έπαιξε και ως αλλαγή ως δεξί χαφ.

Τσουκαλάς: Στο πρωτάθλημα δεν τον έχουμε δει ακόμα. Δεξί μπακ είναι η φυσική του θέση, όμως ο Λίνεν τον χρησιμοποίησε ως αμυντικό χαφ στο Κύπελλο...!

Κορδέρο: Όταν ήρθε στην ΑΕΚ, αντικείμενο συζήτησης ήταν αν η φυσική του είναι «κόφτης». Τελικά ο Κορδέρο έχει παίξει ως τώρα τόσο ως αμυντικό χαφ, όσο και σαν εσωτερικό χαφ.

Κατίδης: Παίκτης που έχει χρησιμοποιηθεί παντού στην επιθετική γραμμή της ΑΕΚ. Η φυσική του θέση είναι επιτελικός χαφ... Ως τώρα τον έχουμε δει ως εξτρέμ (και στις δύο πτέρυγες), ως επιτελικός χαφ, ως εσωτερικός χαφ, ενώ ο Λίνεν τον έχει χρησιμοποιήσει και στην κορυφή της επίθεσης μόνο του.

Γκερέιρο: Η φυσική του θέση είναι επίσης επιτελικός χαφ. Τον έχουμε δει σε αυτό το ρόλο, αλλά και ως δεύτερο αμυντικό χαφ ουκ ολίγες φορές μάλιστα στα τελευταία παιχνίδια επί Λίνεν.

Λαγός: Άλλος... πολυθεσίτης. Στην ΑΕΚ είχε έρθει πριν χρόνια ως ένα μεγάλο ταλέντο που αγωνίζεται ως αριστερό εξτρέμ. Ξεκίνησε φέτος όμως ως αριστερός εσωτερικός χαφ, συνέχισε να αγωνίζεται ως αριστερός εξτρέμ και συνέχισε ως αριστερό μπακ...

Φούντας: Μεγάλος ντόρος έχει γίνει για το ποια τελικά είναι η φυσική θέση του Ταξιάρχη Φούντα. Τελικά στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου τον είδαμε ως δεξί εξτρέμ. Έπαιξε και αριστερά και πολύ σπάνια ως παίκτης του άξονα. Φέτος στη Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Λίνεν είχε την έμπνευση να τον χρησιμοποιήσει ως δεύτερο επιθετικό πίσω από τον Κατίδη!

Γροντής: Επιτελικός χαφ είναι ο Γροντής και όποτε έχει παίξει τον έχουμε δει κυρίως σε αυτή τη θέση. Υπήρχαν στιγμές όμως που οι προπονητές του (Λίνεν, Βλάχος) τον μετέφεραν αριστερό εξτρέμ.

Κουρέλλας: Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τον Βλάχο να τον χρησιμοποιεί ως αριστερό εξτρέμ. Τον είδαμε και δεξιά και τελικά επί Λίνεν έχασε τη θέση του ακόμα και στις αποστολές.

Κατσικοκέρης: Παίκτης που παίζει στην κορυφή της επίθεσης είναι ο Κατσικοκέρης, όμως τον είδαμε και στα αριστερά. Ελάχιστες φορές, αλλά έπαιξε κι εκεί, όποτε αγωνίστηκε.

Τσίτας: Λιγοστές συμμετοχές στον πρώτο γύρο για τον Τσίτα. Στην επίθεση είναι η θέση του. Τον είδαμε εκεί, αλλά και ως αριστερό εξτρέμ, επί Λίνεν.

Παυλής: Άλλος ένας φορ που έπαιξε και σαν δεύτερος επιθετικός, αλλά και ως εξτρέμ κατ' ανάγκη.

Σταματής: Ίδια περίπτωση: Επιθετικός είναι όμως ο Λίνεν τον έχει χρησιμοποιήσει ουκ ολίγες φορές στα άκρα της επίθεσης.

Φουρτάδο: Άλλη μία παρόμοια ιστορία. Στην κορυφή της επίθεσης βγήκε πέρυσι πρώτος σκόρερ στην Β' Εθνική. Στην ΑΕΚ όμως δεν λέει να βρει ρυθμό και γι' αυτό ο Λίνεν τον έχει δοκιμάσει και ως αριστερό εξτρέμ.

Παπαδημητρίου: Στις λιγοστές του συμμετοχές τον έχουμε δει στην κορυφή της επίθεσης, ενώ στο ματς με την Κέρκυρα στις 6 Οκτωβρίου, ο υπηρεσιακός τεχνικός Μανώλης Παπαδόπουλος τον χρησιμοποίησε σε τρεις (!) θέσεις: Επίθεση, αριστερό εξτρέμ και αριστερό μπακ...

Keywords
Τυχαία Θέματα