Ποινές σε όσους δεν θρήνησαν τον Κιμ Γιονγκ Ιλ

18:41 13/1/2012 - Πηγή: AEK365

Αν και οι εικόνες που έφταναν σε μας από τη Βόρειο Κορέα τις ημέρες μετά το θάνατο του ηγέτη τους Κιμ Γιονγκ Ιλ ήταν γεμάτες θρήνο, υπήρξαν Βορειοκορεάτες που δεν θρήνησαν «όσο έπρεπε» και γι' αυτά τιμωρήθηκαν με πολύμηνες καταδίκες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως τουλάχιστον αναφέρει η νοτιοκορεατική εφημερίδα Daily NK.

Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται ανώνυμη πηγή, όσοι καταδικάστηκαν σε έξι μήνες καταναγκαστικά έργα κατηγορήθηκαν ότι δεν πήραν μέρος στις οργανωμένες τελετές

πένθους ή ότι δεν κατάφεραν να κλάψουν ή να δείξουν ειλικρινή θλίψη στις τελετές.

Άλλοι Βορειοκορεάτες εστάλησαν σε στρατόπεδα επανεκπαίδευσης ή εκδιώχθηκαν σε αγροτικές περιοχές μαζί με τις οικογένειές τους, επειδή επέκριναν την κληρονομική διαδοχή στην ηγεσία της χώρας για τρίτη γενιά που πέρασε από τον Κιμ Γιονγκ Ιλ στον γιο του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στο τέλος της επίσημης περιόδου πένθους οι τοπικές κυβερνητικές επιτροπές, οι βιομηχανίες και άλλες εταιρείες διοργάνωσαν συνελεύσεις, όπου ασκήθηκε κριτική και στη συνέχεια επιβλήθηκαν οι ποινές, σύμφωνα με την Daily NK, στην οποία εργάζονται Βορειοκορεάτες, που έχουν φύγει από τη χώρα τους και επικρίνουν το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας, οι συνεδριάσεις αυτές «προκάλεσαν μια άγρια ατμόσφαιρα φόβου». Παράλληλα η Βόρειος Κορέα προσπαθεί να καλλιεργήσει τη λατρεία στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν, αυξάνοντας την προπαγάνδα υπέρ του, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα