Ποια «βαριά» ονόματα περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ

00:12 27/10/2012 - Πηγή: AEK365

Πολύ γνωστά ονόματα από τον επιχειρηματικό, τον πολιτικό ακόμα και το δημοσιογραφικό χώρο περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, την οποία δημοσιεύει ολόκληρη αύριο το περιοδικό HOT DOC και πρόκειται για άτομα που είχαν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι τα 2059 ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα δεν σημαίνει ότι έχουν παρανομήσει καθώς πιθανότατα πάρα πολλοί θα έχουν βγάλει

τα χρήματά τους νόμιμα, αφού τα δήλωσαν.

Στη λίστα περιλαμβάνονται «βαριά» ονόματα επιχειρηματιών όπως οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι αδελφοί Μαρινόπουλοι, οι εφοπλιστικές οικογένειες Μαρτίνου και Πατέρα, σχεδόν όλοι οι γνωστοί κοσμηματοπώλες, ο Δημήτρης Κοπελούζος, η επιχειρηματική οικογένεια Μπενρουμπή καθώς και ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας, όπως και το διευθυντικό στέλεχος του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος», Αλέξης Σκαναβής. Πολλοί είναι και οι γιατροί που περιλαμβάνονται στη λίστα.

Βέβαια ήδη εγείρονται ορισμένα ερωτήματα περί της λίστας καθώς δεν αναφέρονται τα ποσά δίπλα σε κάθε όνομα καθώς ούτε και η ιδιότητα σε πολλά πρόσωπα. Παράλληλα η λίστα περιλαμβάνει ονόματα γραμμένα στα ελληνικά, στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ιταλικά, ενώ περιλαμβάνονται ονόματα ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή όπως του Δημήτρη Τσάτσου. Μάλιστα, ο Γιώργος Τράγκας ήδη διέψευσε ότι πρόκειται για τη λίστα Λαγκάρντ καθώς ο ίδιος είχε καταθέσει χρήματα στην Ελβετία το 2001-2002, οπότε ίσως πρόκειται για παλαιότερη λίστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα