Πλήρωσε 500.000 ευρώ για μια θέση πάρκινγκ!

10:44 23/11/2012 - Πηγή: AEK365

Ένας «απελπισμένος» Κροίσος, κάτοικος Χονγκ Κονγκ, δεν δίστασε να πληρώσει 500.000 ευρώ για να αποκτήσει μία θέση πάρκινγκ στο υπόγειο του κτιρίου όπου στεγάζεται η εταιρεία του!

Ο Τζασίντο Τονγκ, διευθύνων σύμβουλος της Gale Well Group, ενός κτηματομεσιτικού κολοσσού, πλήρωσε αυτό το εξωφρενικό ποσό για μια θέση πάρκινγκ 2.5Χ5 μέτρα. «Είναι η καλύτερη

επένδυση που έκανα ποτέ. Παρκάρεις, κλειδώνεις το αυτοκίνητο και σε είκοσι βήματα είναι το ασανσέρ που σε πάει στο γραφείο. Το φαντάζεστε; Μόλις είκοσι βήματα!», λέει σχετικά ο Τονγκ που έχει από παλαιότερα στη κατοχή του και μια δεύτερη τέτοια θέση πάρκινγκ, αντίστοιχης αξίας.

Ο ίδιος δικαιολογεί την απόφασή του υπενθυμίζοντας ότι το Χονγκ Κονγκ είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες μεγαλουπόλεις στον κόσμο, όπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι συνωστίζονται σε μια περιοχή μικρότερη από το δήμο Θεσσαλονίκης. Πολλοί κάτοικοι λένε με χιουμοριστική διάθεση ότι «είναι πιο εύκολο να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο στο Χογκ Κονγκ παρά να το παρκάρεις».

Η υπόθεση αυτή αφορά σε ένα ιδιωτικό πάρκινγκ. Ομως τα σκήπτρα για τα ακριβότερα τέλη παρκαρίσματος σε δημόσιους δρόμους τα κατέχει το Λονδίνο. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Savills, μιας από τις μεγαλύτερες κτηματομεσιτικές εταιρείες στο κόσμο, η πιο ακριβή αστική περιοχή στην υφήλιο για να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου επί οκτώ ώρες στις 22 εργάσιμες ημέρες του μήνα σου είναι το Σίτι του Λονδίνου. Όποιος θέλει τέτοιες πολυτέλειες πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη και να δώσει 840 ευρώ το μήνα μόνο για το πάρκινγκ.

Επί τη ευκαιρία ιδού, σύμφωνα με την εταιρεία ακινήτων Colliers International, η πρώτη δεκάδα πόλεων με τα ακριβότερα τέλη πάρκινγκ για το 2011:

1. Λονδίνο (Μ. Βρετανία) 840 ευρώ / μήνα
2. Ζυρίχη (Ελβετία) 638 ευρώ / μήνα
3. Χονγκ Κονγκ 578 ευρώ / μήνα
4. Τόκιο (Ιαπωνία) 577 ευρώ / μήνα
5. Ρώμη (Ιταλία) 557 ευρώ / μήνα
6. Περθ (Αυστραλία) 556 ευρώ / μήνα
7. Γενεύη (Ελβετία) 547 ευρώ / μήνα
8. Σίδνεϊ (Αυστραλία) 540 ευρώ / μήνα
9. Όσλο (Νορβηγία) 475 ευρώ / μήνα
10. Μελβούρνη (Αυστραλία) 464 ευρώ / μήνα

Για να είναι συγκρίσιμες οι τιμές, ο υπολογισμός σε όλες τις περιπτώσεις γίνεται για 22 εργάσιμες και ένα οκτάωρο ανά ημέρα.
Πηγή: Tovima

Keywords
Τυχαία Θέματα