Πλάνο για Τούμπα 40.000 θέσεων

12:55 12/4/2014 - Πηγή: AEK365

Η εφημερίδα GOAL NEWS αναφέρει πως το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά στις ρυθμίσεις Πολεοδομικής Νομοθεσίας ανοίγει τον δρόμο για αύξηση 40% της χωρητικότητας στο γήπεδο της Τούμπας, κάτι που σημαίνει πως η νέα έδρα του ΠΑΟΚ θα έχει 40.000 θέσεις.
Σημειώνεται πως

από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, είχε προαναγγείλει τα σχέδια του για ανακατασκευή της Τούμπας με το κόστος των εργασιών να υπολογίζεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, είχε μιλήσει σε επιχειρηματικό φόρουμ για επέκταση στις 35.000 θέσεις και τώρα το νομοσχέδιο του δίνει την δυνατότητα να αυξήσει την χωρητικότητας στις 40.000 θέσεις.
Επίσης, τα σχέδια του Σαββίδη προβλέπουν την κατασκευή στεγάστρου σε όλες τις κερκίδες ενώ επιτρέπονται χώροι για εμπορική χρήση που όμως δεν θα ξεπερνούν το 15% του συνολικού δομήματος.
Πάντως, ο Σαββίδης δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα κατασκευής ενός νέο γηπέδου με το νομοσχέδιο να του δίνει αυτή την δυνατότητα καθώς δίνονται κίνητρα μετεγκατάστασης των γηπέδων σε άλλες περιοχές, μεταφέροντας εκεί τους υπάρχοντες συντελεστές δόμησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα