Περιμένει την ετυμηγορία ο Τέρι

16:02 12/7/2012 - Πηγή: AEK365

Το ενδεχόμενο να υπήρξε παρεξήγηση δεν απέκλεισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου όπου δικάζεται η υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης του Τζον Τέρι κατά του Άντον Φέρντιναντ της Κ.Π.Ρ. με τον δικαστή να ενημερώνει πως θα ανακοινώσει την απόφαση του την Παρασκευή.
Από την μεριά του ο Εισαγγελέας έκανε λόγο για ευθεία ρατσιστική επίθεση του Τέρι στον Φέρντιναντ σημειώνοντας πως "γίνεται εμφανές και από το βίντεο ότι ο Τέρι είναι επιθετικός και όχι έκπληκτος από όσα άκουσε από τον αντίπαλο αμυντικό". Παράλληλα, όταν ο δικαστής του ζήτησε να πει αν

πιστεύει ότι ο αμυντικός της Τσέλσι είχε πρόθεση να προσβάλει τον αντίπαλο παίκτη, τόνισε ότι: "δεν θεωρώ ότι ο κ. Φέρντιναντ θα δημιουργούσε απλά ένα θέμα, καταγγέλλοντας ρατσιστική επίθεση".
Η πλευρά του Τέρι ισχυρίζεται ότι ο παίκτης επανέλαβε τα όσα νόμιζε ότι άκουσε ο Φέρντιναντ. Ωστόσο, ο Εισαγγελέας τόνισε: "Αν ήταν μια ρητορική επανάληψη, τότε γιατί χρησιμοποίησε τη λέξη `και`; Γιατί χρησιμοποίησε κι άλλες λέξεις πέραν του μαύρου μ***".
Από την πλευρά του Τέρι, ο δικηγόρος του τόνισε: " Τα αποδεικτικά υπερασπιστικά στοιχεία της πλευράς του κ. Φέρντιναντ είναι αναξιόπιστα και ασυνεπή. Αν ο Τέρι απλά επαναλάμβανε όσα ειρωνικά όσα άκουσε από τον Φέρντιναντ, τότε δεν έχει κανένα νόημα να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία και η δίκη θα πρέπει να λήξει εδώ». Παράλληλα, τόνισε ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστοι μάρτυρες, αφού αν ο πελάτης του προκλήθηκε, τότε μόνο εκείνος έχει ακούσει τα όσα είπε ο Φέρντιναντ. Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζετε ότι ο Τέρι δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του, έχοντας αποβληθεί μόλις 4 φορές σε 600 παιχνίδια. Επιπλέον, το διάβασμα των χειλιών δεν μπορεί να αποδειχθεί πειστικό αποδεικτικό στοιχείο για μια τέτοια υπόθεση. Ο Άντον Φέρντιναντ δεν θυμόταν αν είπε κάτι στον Τέρι την ώρα που του έκανε τις πρώτες χειρονομίες. Είναι πολύ πιθανό όμως, ο Τζον, αντί για `Μπριτζ`, να άκουσε `μαύρος`. Στη συλλογική δήλωση των συμπαικτών του Τζον Τέρι, σε αυτή του Ζοσέ Μουρίνιο αλλά και στην κατάθεση του προέδρου της Τσέλσι, του κ. Μπακ, ακούσατε ότι πρόκειται περί συγκροτημένου ανθρώπου που δύσκολα βγαίνει εκτός εαυτού και με σωστή νοοτροπία. Δεν θα σας πούμε ότι πρέπει να απορρίψετε παντελώς τα στοιχεία που προσκόμισε η πλευρά του κ. Φέρντιναντ. Σας καλούμε όμως να βάλετε ένα τέλος σε αυτή την υπόθεση".

Keywords
Τυχαία Θέματα