Πεδίο μάχης η Τούμπα

21:52 23/8/2012 - Πηγή: AEK365

Εκτενή επεισόδια σημειώθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ραπίντ Βιέννης στο γήπεδο της Τούμπας. Η αδελφοποίηση των Αυστριακών οπαδών με αυτούς του Παναθηναϊκού ήταν η αιτία του... πολέμου. Από νωρίς οι οπαδοί των δύο ομάδων αντάλλασσαν υβριστικά συνθήματα με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να φωνάζουν "μ... χαζοί Παναθηναικοί".

Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες η ένταση

δημιουργήθηκε όταν έφτασαν τα πρώτα 6 πούλμαν με οπαδούς της Ραπίντ και ενώ στον χώρο ήταν συγκεντρωμένοι φίλοι του ΠΑΟΚ οι οπαδοί της Ραπίντ που ήταν μέσα στα λεωφορεία προ έτειναν τα μεσαία δάχτυλα των χεριών φωνάζοντας "μα..." προκαλώντας έτσι την αντίδραση κάποιων από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να πέσουν και αντικείμενα.

Μεταξύ αυτών έπεσε και μια μολότοφ που μόλις έσκασε οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. σε εκτεταμένη χρήση χημικών. Η κατάσταση έχει ηρεμήσει αλλά η ατμόσφαιρα είναι ακόμη "βαριά" από τα χημικά που έχουν πέσει.

Τα πράγματα ξέφυγαν αφού οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν στο γήπεδο και στη Θύρα 4 ανέβηκε ένα πανό που γράφει: "Vienna athens rabbit brothers". Οι οπαδοί της Ραπίντ τραγουδούσαν "Παναθηναϊκός" στην εξέδρα ενώ παράλληλα σημάδευαν με κροτίδες τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Οι φίλοι του "Δικεφάλου" εξαγριώθηκαν και αφού έσπασαν την πόρτα μπροστά από τη Θύρα 4 μπήκαν στο γήπεδο και άρχισαν να ανταλλάσσουν κροτίδες με τους οπαδούς της Ραπίντ. Οι ποδοσφαιριστές έτρεξαν στα αποδυτήρια και ακολούθησε μάχη μέσα στον αγωνιστικό χώρο που έληξε μετά από λίγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα