«Παζάρια» και... παιχνίδια για τη νέα κυβέρνηση

19:25 7/11/2011 - Πηγή: AEK365

Μόνο εύκολο δεν είναι να βρεθεί η χρυσή τομή και να ανακοινωθεί, επιτέλους, τουλάχιστον επικεφαλής της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Τα δύο μεγάλα κόμματα συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις και οι πληροφορίες που έρχονται από τα δύο... στρατόπεδα είναι ελάχιστες.

Ο επικρατέστερος για να αντικαταστήσει τον Γιώργο Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος

φέρεται να θέτει συγκεκριμένους όρους για να πει το «ναι». Θέλει εκλογές μετά τις 19 Φεβρουαρίου και συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη νέα κυβέρνηση. Ο κ. Παπαδήμος εμφανίζεται να έχει ξεκαθαρίσει πως προϋπόθεση επιτυχίας του νέου εγχειρήματος είναι να έχει μεσοπρόθεσμο ορίζοντα λειτουργίας, ώστε να μην πέσει «θύμα» των διαλυτικών καταστάσεων που ακολουθούν μιας παρατεταμένης εκλογικής περιόδου τριών μηνών.

Στο μεταξύ η ιστοσελίδα newsit.gr αποκάλυψε πως η Νέα Δημοκρατίας απέστειλε «non paper» προς τους βουλευτές της, προκειμένου να έχουν οδηγίες για το πώς θα αντιμετωπίσουν τη νέα κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζουν αυστηρά μεταβατική.

Στις οδηγίες αυτές, κανένα κομματικό στέλεχος δεν πρέπει να παραδεχθεί ότι αυτή η νέα κυβέρνηση είναι μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, ενώ θα πρέπει να επιμένουν οι βουλευτές ότι η αποχώρηση του κ. Παπανδρέου είναι μια επιτυχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα