Παραμένει άγνωστο το κίνητρο του δράστη του Νιούταουν ένα χρόνο μετά

23:30 25/11/2013 - Πηγή: AEK365

Μετά από ένα σχεδόν χρόνο από τη δολοφονική επίθεση του 20χρονου Άνταμ Λάνζα στο δημοτικό σχολείο του Σάντι Χουκ η αστυνομία ακόμα δεν ξέρει ποιο ήταν το κίνητρο του Λάνζα.

Ο Άνταμ Λάντζα τον Δεκέμβριο του 2012 εισέβαλλε στο σχολείο Σάντι Χουκ του Νιούταουν στο Κονέκτικατ και σκότωσε 20 μικρούς μαθητές και έξι δασκάλους, προτού αυτοκτονήσει.

Η αστυνομία του Κονέκτικατ έκανε πλήρη έρευνα γύρω από τον Λάνζα και βρήκε ακόμα και τι έφαγε ο δράστης τέσσερις ημέρες πριν την επίθεση, ωστόσο δεν μπόρεσε όπως παραδέχτηκε να ανακαλύψει το κίνητρό του.

«Τα ερωτηματικά για το κίνητρο του δράστη μπορεί να μην απαντηθούν ποτέ οριστικά» αναφέρει η 48 σελίδων έκθεση που ουσιαστικά κλείνει την υπόθεση.

Στην έκθεση ωστόσο αναφέρεται ότι ο Λάντζα είχε «εμμονή» με την επίθεση στο Κολουμπάιν και ότι μία ημέρα πριν από την επίθεση - που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 2012 - ο 20χρονος είχε επισκεφθεί την περιοχή όπου βρισκόταν το δημοτικό σχολείο.

Πριν μεταβεί στο σχολείο, ο Λάντζα πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα του.

Στο Σάντι Χουκ, σε λιγότερο από πέντε λεπτά, ο δράστης έριξε 154 σφαίρες, σκοτώνοντας 20 παιδιά και έξι δασκάλους και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του. Ο 20χρονος φαίνεται ότι σχεδίαζε τη δολοφονική επίθεση, αλλά κρατούσε κρυφά τα σχέδιά του, αναφέρει η έκθεση.

Ο Λάντζα εκτιμάται ότι έδρασε μόνος του και ο γενικός εισαγγελέας του Κονέκτικατ απέκλεισε την άσκηση ποινικής δίωξης, λέγοντας ότι η έρευνα έχει κλείσει.

Οι ερευνητές πέρασαν μήνες ολόκληρους με τους συγγενείς των θυμάτων, ακούγοντας τις αφηγήσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα